Ειδήσεις

Το 37ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας τίμησε τον ηθοποιό Λεωνίδα Κακούρη


Τον καταξιωμένο ηθοποιό Λεωνίδα Κακούρη τίμησε, το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαρτίου, το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τον δημοφιλή πρωταγωνιστή μέσα από τη συνέντευξη που του πήρε επί σκηνής ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μανώλης Στεργιόπουλος.

Στο ερώτημα τι θα έλεγε στον παιδικό του εαυτό, ο κ. Κακούρης απάντησε πως θα ήθελε να ξεκινήσει από εκείνη την ηλικία και να κάνει τα ίδια πράγματα, ενώ κληθείς να εξηγήσει τι σημαίνει η υποκριτική για εκείνον ανέφερε τα εξής: «Η υποκριτική είναι τρόπος ζωής. Από μικρό παιδί είχα τη συνήθεια να παρακολουθώ τους ανθρώπους. Στο μέλλον έγινα αυτό. Είναι ένα ταξίδι πολύ γοητευτικό».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τις διαφορές ανάμεσα σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, υπογράμμισε: «Είναι διαφορετικές οι συγκινήσεις. Το θέατρο είναι ζωντανό. Υπάρχει επικοινωνία, ενέργεια, αύρα. Η τηλεόραση και ο κινηματογράφος είναι ένα τεχνικό μέσο. Και τα δυο μπορούν να γίνουν εξίσου καλά και άσχημα».

Και ποια είναι η ουσία μέσα σε όλα αυτά; Τι ρόλο παίζουν η επιτυχία, η δόξα και το χρήμα; «Η ουσία είναι το χειροκρότημα. Σε χειροκροτούν, όμως, γιατί έχεις καταφέρει να περάσεις μια ερμηνεία. Όλα τα άλλα είναι λίγο επιφανειακά. Η μεγάλη μάχη γίνεται μέσα σου. Είναι μια συνεχής πάλη» ήταν η απάντηση του Λεωνίδα Κακούρη.

Από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στο ρόλο του ως ΄΄Δούκας Σεβαστός΄΄ στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά ΄΄Άγριες Μέλισσες΄΄ καθώς έχει χαρακτηριστεί ως ΄΄ο καλύτερος κακός΄΄. Αλήθεια, έχει νιώσει ποτέ να ασφυκτιά από τη συμπεριφορά του ήρωά του; Απαντώντας, επεσήμανε τα εξής: «Μου δόθηκε το παράσημο του καλύτερου κακού. Οι αρνητικοί ρόλοι είναι σύνθετοι ήρωες. Πρέπει να βρεις τι στοιχεία έχει αυτός ο άνθρωπος. Χρειάζεται μεγάλη καταβύθιση».

Όσο για το τί θα έλεγε σε έναν νέο άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής, τόνισε με νόημα πως: «Το θέατρο, η σκηνή είναι ένας χώρος με πολλά φώτα. Είναι όμως ένας μαραθώνιος. Το θέατρο μπολιάζεται διαρκώς. Είναι ένας δρόμος γοητευτικός. Είναι καλό να έχεις τη λαχτάρα αλλά πρέπει να υπάρχει και μια γείωση».

«Είμαστε σε καθεστώς γενικευμένης ανασφάλειας (πόλεμος, covid) και πρέπει οι άνθρωποι να ενώνονται» σημείωσε, τέλος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα απέναντι στα όσα απασχολούν αυτή τη στιγμή όλο τον κόσμο.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ευχόμενος στο Λεωνίδα Κακούρη να είναι πάντα καλά και να μας χαρίσει πολλές ακόμη επιτυχίες μέσα από το έργο του.

Αναφορικά δε με τη διοργάνωση, ο κ. Τσιάκος ανέφερε: «Ο πολιτισμός ενώνει. Δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής. Εύχομαι να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος».

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί στη Θεσσαλία δεν θα πληρωθούν τη Συνδεδεμένη Βάμβακος
Επόμενο άρθρο Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας ταξίδεψε στην Τουρκία