Ειδήσεις

Το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας τίμησε την Ημέρα της Ποίησης


Με ένα σύντομο αφιέρωμα στην Ημέρα της Ποίησης ξεκίνησε, το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαρτίου, το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Ημέρα της Ποίησης (εορτάζεται στις 21 Μαρτίου και ανακηρύχθηκε από την Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών το 1999 με στόχο να υποστηρίξει τη γλωσσική πολυμορφία μέσω της ποιητικής έκφρασης και να αυξήσει την ευκαιρία να ακουστούν οι γλώσσες που απειλούνται με εξαφάνιση) που αποτελεί μία από τις κορυφαίες μορφές της Τέχνης.

Ο ηθοποιός Γιώργος Σουξές απήγγειλε ένα ποίημα του σκηνοθέτη Νίκου Χατζηπαπά, με τον συνθέτη Παναγιώτη Καλατζόπουλο στην κιθάρα και τη χορογράφο Κάλλια Θεοδοσιάδη σε μια μοναδική χορευτική φιγούρα.

Στη σπουδαιότητα της Ημέρας Ποίησης και την Ποίηση αναφέρθηκε οκαθηγητής πολιτισμικής ανθρωπολογίας Παύλος Κάβουρας, κάτοχος φέτος της Νέας Έδρας της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για την κορυφαία μορφή έκφρασης.

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τηΚαλλιτεχνικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής» Δήμου Ζίτσας που παρουσίασε το έργο του ΤένεσσιΟυίλιαμς «Τριαντάφυλλο στο στήθος».

 

 

 

 Αυτός ήταν ο έβδομος κατά σειρά θίασος που διαγωνίστηκε από τους οχτώ συνολικά που θα λάβουν μέρος.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου.

 

Σάββατο 23 Μαρτίου

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

> Απονομή βραβείων

> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί

> Τιμητικό αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο

Ομιλητής: Θανάσης Λάλας, δημοσιογράφος, συγγραφέας, εικαστικός

> Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Κριτική Επιτροπή

Την Κριτική Επιτροπή στελεχώνουν: ο ηθοποιός Γιώργος Σουξές, η ηθοποιός Γεωργία Ζώη, ο συνθέτης Παναγιώτης Καλατζόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαππάς καιη χορογράφος Κάλλια Θεοδοσιάδη.

 

Απευθείας μετάδοση

Απευθείας μετάδοση όλων των παραστάσεων μέσω livestreaming από την ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Επιμελητήριο Καρδίτσας την Πέμπτη 28 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας συγκαλεί Γ.Σ.