Ειδήσεις

Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας προωθεί την κομποστοποίηση


Δύο πολύ ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν  στο πλαίσιο του  προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κομποστοποίηση-Τα χρήσιμα άχρηστα». Το εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόγραμμα υλοποιούν  οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β3 του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας με όρεξη και αισιοδοξία από τον Ιανουάριο 2023 με τον συντονισμό και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Μαρίας Παπαζήση, Μαρίνας Δόικου και Αρετής-Σωτηρίας Τάντου.  Σκοπός του προγράμματος  είναι η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα και η διαμόρφωση  οικολογικής συνείδησης.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίουτα παιδιά υποδέχτηκανστο σχολείο την Γεωπόνο – εκπρόσωπο του τμήματος Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας, ενημερώθηκαν για την οικιακή κομποστοποίηση, συζήτησαν, υπέβαλαν ερωτήματα και συναρμολόγησαν τον κάδο κομποστοποίησης  που προμηθεύτηκαν από το Τμήμα Καθαριότητας  του Δήμου.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου με την συνοδεία των καθηγητριών τους επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Κομποστοποίηση – Φύτευση» με χρήσιμες πληροφορίες και βιωματική  δράση  που ενεργοποίησε τη συμμετοχή των παιδιών.

Η διευθύντρια κ. Ελένη Τρίχα και ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β3 για την προθυμία, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα καθώς και  το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας  που επέδειξαν στη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος,  και ευχαριστούν:

  • τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Αντωνίου για την πολύτιμη καθοδήγηση
  • την Γεωπόνο εκπρόσωπο του τμήματος Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας για την εξαιρετική παρουσίαση
  • τον Βοτανολόγο κ. Γιώργο Καραντώνη, υπεύθυνο του Βοτανικού Κήπου, για τη σημαντική ενημέρωση και τη βιωματική δράση

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρώτο Αστικό FOOD FESTIVAL έρχεται γεμάτο εκπλήξεις…
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή μέρα γνωριμίας με το Μουσικό Σχολείο για τους γονείς το Σάββατο 13 Μαΐου