Ειδήσεις

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού Καρδίτσας αναδεικνύει τα ψηφιακά ταλέντα των μαθητών του


Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού Καρδίτσας συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμόστο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίαςτην Πέμπτη 18/4/2024  στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, μια εκπαιδευτική εκδήλωση που προάγει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στον τομέα της Πληροφορικής και της Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα, που έχουν δημιουργήσει στο σχολείο τους, είναι ανοιχτό στο κοινό και την τοπική κοινωνία και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.Μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι μαθητές αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της Τεχνολογίας. Στην ομάδα εκπαιδευτικών που συντονίζει την εργασία της ομάδας των μαθητών συμμετέχει υποχρεωτικά εκπαιδευτικός Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι μαθητές συμμετέχουν με σύντομες παρουσιάσεις διάρκειας έξι λεπτών για κάθε έργο. Οι μαθητές μας συμμετείχαν με τρία έργα, τα οποία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: https://tinyurl.com/2rkwdyhh

Επιπλέον, έγινε επίδειξη του εκπαιδευτικού ρομπότ στον χώρο του φεστιβάλ, με μακέτα την οποία έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Η ομάδα εκπαιδευτικών, που συντόνισε τις εργασίες των μαθητών μαζί με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Ελένη Τσιαμούρτα είναι:

  • Μπαντή Όλγα, Διευθύντρια του Δ. Σχ. Αγναντερού
  • Τριανταφύλλου Παναγιώτης, Δάσκαλος της Γ’ Τάξης
  • Τζιαφά Χριστίνα, Δασκάλα ΕΑΕ
  • Καυχίτσα Σοφία, Δασκάλα της Δ’ Τάξης
  • Μηλίτση Αικατερίνη, Δασκάλα της Ε’ Τάξης
  • Καζάνα Αθηνά, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας
  • Μίχου Σπυριδούλα, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής

Η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού Καρδίτσας στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αντιπροσωπεύει την αφοσίωσή του στην προώθηση της εκπαίδευσης και της δημιουργικότητας στον τομέα της τεχνολογίας.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου,στο 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Κουρέτα στην επιτροπή της Βουλής για τον ΟΔΥΘ
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας την Τρίτη 23 Απριλίου