Ειδήσεις

Το ΔΣ του Συλλόγου μελών Ε.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υγεία


Μετά την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Ιατρικής της χώρας, τις αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ανακοίνωση για έκτακτη συνεδρίαση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μοναδικό θέμα «Συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Υγεία», αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών όλης της χώρας, φαίνεται ότι υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί και επιφυλάξεις για πολλά άρθρα που το νομοσχέδιο για την δημόσια περίθαλψη ενσωματώνει.
Το Δ.Σ. των μελών Ε.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρεί ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ. μπορούν να αμβλυνθούν με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, των νοσοκομείων όλης της χώρας και με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών για την Υγεία.
Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της υγείας και υποβάθμισης των πτυχίων των φοιτητών μας, θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους! Αγωνιζόμαστε και ενώνουμε τη δική μας φωνή με των υγειονομικών και των άλλων φορέων, κόντρα στην διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν Ε.Σ.Υ.. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που οργανώνονται σήμερα Πέμπτη 1/12, ημέρα εισήγησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, με αίτημα την απόρριψή του.
Συμφωνούμε και συντασσόμαστε απόλυτα με την άποψη των υγειονομικών ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και ζητούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αυτό στο σύνολό του.

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΚ: Με τη δύναμη της έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ!
Επόμενο άρθρο Συνέλευση της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων