Ειδήσεις

Το Εφηβικό Τμήμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Καραγκούνα στη Σερβία


Το ταξίδι στην Παράδοση «πέρασε τα ελληνικά σύνορα» και έφτασε στη Σερβία, κι ενώ όλη η Ελλάδα γιόρταζε την Παναγιά στις 15 Αυγούστου,μια ομάδα 20 παιδιών από την Καρδίτσα συμμετείχε στην έναρξη στο 15ουΔιεθνούς Φεστιβάλ Παιδιών  ανάμεσα σε 15 Χώρες από όλο τον κόσμο ……

Το XVICFF (International Children Folklore Festival) “Licider skosrce”που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Uziceτης Σερβίας 15 – 20 Αυγούστου 2023 τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF® (Διεθνές Συμβούλιο των Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού & Λαϊκών Τεχνών / Επίσημος Έταιρος της UNESCOκαι διαπιστευμένος στην Επιτροπή για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά) και διοργανώνεται από την ομάδα UdruzenjegradjanaERA. Εντυπωσιακή ήταν δε η ανταπόκριση του κόσμου… πλατείες με χιλιάδες κόσμο για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τα παιδιά.

«Στα Μονοπάτια της Παράδοσης»συμμετείχαν  φωτεινά πρόσωπα και ζεστάπαιδικά χαμόγελααπό: Πολωνία, Κίνα, Μογγολία, Σλοβακία, Καναδάς, Μεξικό, Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Αίγυπτος, Γεωργία, Τουρκία και Σέρβικη Δημοκρατία…  και η φουστανέλα, το μαντήλι και το τσαρούχι είχε εξέχουσα θέση.

Η παρουσία των μικρών (αλλά Μεγάλων σε απόδοση) χορευτών, με δρώμενα και χορούς της Καρδίτσας (Κάμπος κι Άγραφα), εντυπωσίασε το κοινό της Σερβίας  και η Ομάδα καταχειροκροτήθηκε τόσο στις παρελάσεις, όσο και στις χορευτικές δράσεις του Φεστιβάλ. Στο ορεινό θέρετρο Zlatibor δε, η επιλογή να παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια των Αγράφων αποτέλεσε μια άρτια  Πολιτισμική Αρμονία.

Παράλληλα υπήρξαν πολλές δράσεις: παιχνίδια γνώσεων και ιστορίας, εκμάθηση χορών, εκδρομές και πάρτι.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική παρουσία τους, την αξιοπρέπεια, την καλή διάθεση και την Πολιτισμική Ωριμότητα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και τους γονείς που για μια φορά ακόμη εμπιστεύτηκαν τον Όμιλο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ. Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε την κ. Σιακάρα Μαρίνα που επί 10 χρόνια επιμελείται με ζήλο και αγάπη τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Ομίλου ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ και πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Ευχαριστούμε τους υπέροχους μουσικούς που πλαισίωσαν τις εμφανίσεις των παιδιών: Έξαρχο Κώστα (πολύ κακή έκπληξη μας περίμενε με την επιστροφή), Σιανίδη Άγγελο (συγχαρητήρια για τη SUPERΑντιγόνη σου) και Οικονόμου Αποστόλη.

Την αποστολή συνόδευσαν η κ. Θεολόγη Χρύσα (Πρόεδρος), η κ. Χάκκα Ανδρομάχη (Αντιπρόεδρος), καθώς και μια μικρή ομάδα γονέων.

Μια αξέχαστηεβδομάδα –  ταξίδι πολιτισμικών εμπειριών και διασκέδασης με χορούς και μουσικές του κόσμου…. έπεται συνέχεια

 

Προηγούμενο άρθρο Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής: 109 mm στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Αστέρης Βασιλάκος: Η νεροποντή δείχνει … έλλειψη έργων υποδομής στο Μουζάκι