Ειδήσεις

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με ομόφωνο ψήφισμα του στη συνεδρίαση της 25/1/2024 εκφράζει την αμέριστη  συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Ο αγροτικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου και κινητήριος μοχλός για την οικονομία της χώρας μας . Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία που προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι αγρότες βρέθηκαν σε δεινή θέση και οι διεκδικήσεις τους είναι πλέον αγώνας επιβίωσης για τα νοικοκυριά τους,τα οποία στηρίζουνοικονομικά την πρωτογενή παραγωγή και την τοπική κοινωνία.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα αιτήματα των  αγροτών που διεκδικούν:

  1. Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
  1. Έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.

HΔιοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, εκπροσωπώντας το σύνολο των επιχειρηματιών μελών του και σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης, αποφάσισε να προβεί σε υποβολή υπομνήματος στα αρμόδια Υπουργεία με προτάσεις του Επιμελητηρίου για την λήψη επιπρόσθετων μέτρων και άμεσων παρεμβάσεωνπου πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο ενίσχυσης, αποζημιώσεων και αποκατάστασης ζημιών πληγέντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τις κακοκαιρίες DANIEL&ELIAS.

Στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών ο επιχειρηματικός κόσμος της Καρδίτσας στέκεται σύμμαχος, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Θεσσαλία μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Αγρότες Καρδίτσας: Δεν τρομοκρατούμαστε, αγωνιζόμαστε, κλιμακώνουμε!
Επόμενο άρθρο Αυγενάκης προς αγρότες: Ελάτε ακόμη και σήμερα να συζητήσουμε