Ειδήσεις

Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ετήσια συνάντηση των Europe Directs στο Στρασβούργο


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση των Κέντρων Europe Direct (EDICs) από την Ελλάδα και την Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από 03/10-06/10/2022. Η συνάντηση αυτή συνδιοργανώθηκε από τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελλάδας και Κύπρου και των Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μεταξύ άλλων, οι υπεύθυνοι των κέντρων ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, από Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, Επιτρόπους και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής για τρέχοντα σημαντικά θέματα όπως η ενεργειακή κρίση, για στρατηγικές και εργαλεία αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης, τις προτεραιότητες της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου αλλά και τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές του 2024. Επιπλέον, είχαν την σπάνια ευκαιρία να  παρακολουθήσουν και μέρος των εργασιών της ολομέλειας του ΕΚ.

Την αποστολή συνόδευαν η αναπληρώτρια επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ελένη Παλαιολόγου και ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Μουζακίου στην Thessaly Expo 2022
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Αν. Δ/ντριας Περιφερειακής Δ/νσης Θεσσαλίας και της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά