Ειδήσεις

Το ΓΕΛ Μουζακίου επισκέφθηκε τη Ροζνάβα της Σλοβακίας


Το ΓΕΛ Μουζακίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmusστο οποίο συμμετέχει, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ροζνάβα της Σλοβακίας από το Σάββατο 19/3 μέχρι το Σάββατο 26/3/2022. Στο πρόγραμμα με τίτλο «Memory of Europe: Historical intersections and their message for the contemporary generation» οι μαθητές/μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν με μαθητές/μαθήτριες από την Πολωνία, Σλοβακία και Ιταλία. Όλοι μαζί εργάστηκαν σε κοινές ομάδες για να δημιουργήσουν εργασίες (κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια, ντοκιμαντέρ, τραγούδια, ποιήματα και διηγήματα), με σκοπό να κατανοήσουν πληρέστερατις συνθήκες τις οποίες βίωσαν οι Ευρωπαίοι πρόγονοί μας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αυτό το πλαίσιο, πέραν της επαφής τους με την κουλτούρα διαφορετικών λαών,ταξίδεψαν, είδαν και γνώρισαν σχετικά ιστορικά μνημεία της περιοχής. Ταυτόχρονα, εκπονήθηκαν από τους/τις καθηγητές/καθηγήτριεςΙστορίας των τεσσάρων κρατών κοινά πλάνα μαθήματος τα οποία θα εφαρμοστούν στην τάξη όλων των συμμετεχόντων.

Οι μαθητές μας και οι καθηγητές τους επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες, γνωριμίες, συγκρίσεις, μα κυρίως με τη βαθιά ενσυναίσθηση ότι όλοι εμείς ανήκουμε σε κάτι ευρύτερο από την πόλη μας ή το κράτος μας. έχουμε κοινό παρελθόν, κοινό παρόν και κυρίως κοινό μέλλονστο οποίο δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Στη δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Φιλίππου Γεώργιος, Μουζιούρας Νικόλαος και Κρύου Μαρίνα καθώς και οι μαθήτριες/μαθητές της Β΄ Τάξης Βέλλιου Ολυμπία, Ζαρνακούπη Ηλιάνα, Καρδούλα Νικολέτα, Ντίκα Γλυκερία, ΠλίτσηΑντιγόνη, Χασιώτη Ελένη, Κυριακή Χούτου και Παπουτσής Χρήστος.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Σοφάδων τιμά τη μνήμη του αγρότη -αγωνιστή Χρήστου Σάλτα
Επόμενο άρθρο Ισχυρό τείχος προστασίας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καππά και του Κοιμητηρίου στις όχθες του Καππασιώτη