Ειδήσεις

Το γοργόν και χάριν έχει… Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.


Δεσμεύσεις γίνονται πράξη, ήδη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με γνώμονα την διασφάλιση της ομαλότητας, της οικονομικής ασφάλειας και της απρόσκοπτης συνέχειας των μέτρων ελάφρυνσης των νοικοκυριών, παρατείνονται ρυθμίσεις και μέτρα ευνοϊκά για τους πολίτες.

-Το «Καλάθι του Νοικοκυριού», παρατείνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόκειται γιαένα μέτρο που θεσπίστηκε στη χώρα μας και  λειτούργησε, ενάντια στην αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά, ως οικονομικό ανάχωμα στις ανατιμήσεις. Αντιγράφηκε και υιοθετήθηκε από πολλές χώρες της ΕΕ και εφαρμόστηκε με επιτυχία.

– Οι λογαριασμοί ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες, ενισχύονται και τον μήνα Ιούλιο.

– Αυξάνεται στα 1.500 από 1.000 ευρώ, το επίδομα ενοικίου για τους φοιτητές. Το μέτρο αφορά 50.000 φοιτητές και πρόκειται να ελαφρύνει σημαντικά τις οικογένειές τους.

– Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, το μέτρο για το μέγιστο ποσοστό κέρδους, για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα. Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίστηκαν τυχόν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών και αναμένεται, το μέτρο να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά και για το επόμενο διάστημα.

Οι πολιτικές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοινώθηκαν και προεκλογικά, παραμένουν στην φιλοσοφία της προστασίας όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων ανεξαιρέτως, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, που συνοδεύεται από διεθνή αναγνώριση.

Οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος, για τους ρυθμούς ανάπτυξης, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μπει πια σε μία πορεία οικονομικής ανόδου, που επιτρέπει την εφαρμογή περαιτέρω ανακουφιστικών μέτρων, για την κοινωνία στο σύνολό της.

Η εξέλιξη αυτή δίνει την ευκαιρία, μέσα από επενδύσεις, εξαγωγές και εξωστρέφεια, να δημιουργηθεί το δημοσιονομικό περιθώριο, ώστε να υλοποιήσουμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Πάντα με στόχο την κοινωνική συνοχή και τη μείωση των ανισοτήτων, μέσα από την αύξηση των μισθών και την αλλαγή, του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας.

Με νωπή την λαϊκή εντολή και απαλλαγμένοι από στείρα και θέσει αρνητική αντιπολίτευση, προχωράμε από την επόμενη κιόλας ημέρα, σε πράξεις και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Και το αποτέλεσμα θα είναι άμεσο και θετικό για όλους τους πολίτες.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Θεσσαλικό HIP - HOP fest
Επόμενο άρθρο ΔΥΠΑ: Παράταση για τις αιτήσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό Καρδίτσας