Ειδήσεις

To Κέντρο Ορίζοντες υλοποίησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus


To “ΘΕΟΔΩΡΙΔΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑμεΑ – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” υλοποίησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ στα πλαίσια της Δράσης KA1/Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων  με κωδικό 2021-1-EL01-KA122-ADU-000017925. Η διάρκειά του ήταν 2 εβδομάδες (6/5/2023 έως 19/5/2023), είχε τίτλο «Αξιοποίηση ΤΠΕ για προώθηση επιχειρηματικής δραστηριότητας των ΑμεΑ» και συμμετείχαν δεκατέσσερεις (14) εκπαιδευόμενοι με αντίστοιχους συνοδούς του Οργανισμού μας. Είναι μάλιστα το 3ο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιούμε (προηγούμενα ήταν το 2017 και 2020).

Το “ΘΕΟΔΩΡΙΔΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑμεΑ – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” είχε ευθύνη τη συνολική οργάνωση και διαχείριση. Σκοπός μας είναι η διαρκής εξέλιξη των υπηρεσιών μας προς τους εκπαιδευόμενους και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και γνώσεων των εκπαιδευτών μας.

Όμως καθοριστική ήταν η συμβολή του φορέα υποδοχής SISTEMA TURISMO, ο οποίος υποδέχεται ετησίως πάνω από 2000 εκπαιδευόμενους/μαθητές/φοιτητές διαφόρων ηλικιών. Η SISTEMA TURISMO προσέφερε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες, που περιλάμβανε δομημένα σεμινάρια και τεχνικές επισκέψεις. Επίσης οργάνωσε την πολιτιστική ενημέρωση των συμμετεχόντων με επισκέψεις σε San Marino, ξενάγηση πόλης, ξενάγηση στο Museo Fellini, Domus Chirurgo και Museo Citta. ¶

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η χρησιμοποιούμενες γλώσσες εργασίας κατά την διάρκεια της κινητικότητας ήταν η Ελληνική και η Αγγλική. Οι ανάγκες της διερμηνείας καλύφθηκαν από Ελληνίδα εργαζόμενη του φορέα υποδοχής και από δυο συνοδούς της ομάδας με άριστη γνώση αγγλικής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνονταν στο target group (ροή) Group mobility of adult learners, και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε τις εξής θεματικές περιοχές: γενική επιχειρηματικότητα, ψηφιακή (ηλεκτρονική) επιχειρηματικότητα, marketing ψηφιακής επιχείρησης, εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας στη διαχείριση των προϊόντων, μέθοδοι εταιρικής επικοινωνίας με χρήση ψηφιακών εργαλείων, ηλεκτρονικό εμπόριο, διαφήμιση στο διαδίκτυο, επιχειρηματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαχείριση ιστοσελίδας για ΑμεΑ, διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος, κοινωνική επιχειρηματικότητα των ΑμεΑ.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες, τεχνικές επισκέψεις και πολιτιστικές επισκέψεις.

Την τελευταία ημέρα παραμονής στην Ιταλία (Ρίμινι) ο φορέας υποδοχής διοργάνωσε τελετές λήξης, όπου έγινε η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Εν κατακλείδι, αυτό το πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιήσαμε, ήταν για τους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία ζωής. Οι εμπειρίες και γνώσεις που αποκτήθηκαν θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικού προγράμματος και την προώθηση της επιχειρηματικότητας των ΑμεΑ εκπαιδευομένων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΙΚΥ) που μας έδωσε αυτήν την ευκαιρία!!!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση ζημιάς για τον ΕΛΓΑ στο Δημαρχείο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Άλκηστη Κολοκύθα: Καταστήματα εστίασης πλατείας Δικαστηρίων. Θύματα του δόγματος της ασυδοσίας της Δημοτικής αρχής