Ειδήσεις

Το ΚΚΕ Θεσσαλίας για την πανελλαδική παρέμβαση για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων


Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώνουν πανελλαδική παρέμβαση από την Τετάρτη 14 Απρίλη μέχρι και την Κυριακή 18 Απρίλη, για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων. Προγραμματίζονται μία σειρά εξορμήσεις και συγκεντρώσεις έξω από στρατόπεδα πανελλαδικά και στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου με ομιλητές: τον Κοδέλα Παναγιώτη, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και τον Ζορμπά Αλέξανδρο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Μέσα από την ανακοίνωση μας αναδεικνύουμε ότι η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλον τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα σπίτια του και στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις μονάδες, να προσλάβει όλο το απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας που θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας σε βάρος του λαού. Οι στρατιώτες είναι κλεισμένοι στα στρατόπεδα ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες.

Είναι ίδια πολιτική που από την μια αντιμετωπίζει προκλητικά, ως κόστος, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια και μέσα μεταφοράς και ταυτόχρονα είναι υπεύθυνη που οι στρατιώτες ζουν σε επικίνδυνες σε καιρό πανδημίας συνθήκες, με αποτέλεσμα την υπερμετάδωση του ιού σε μία σειρά στρατόπεδα, όπως στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στο Βόλο, στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, στην 1η Στρατιά στη Λάρισα και αλλού. Ζητήματα που έχουμε αναδείξει και με παλιότερες παρεμβάσεις και στα στρατόπεδα της περιοχής μας.

Η ίδια πολιτική που τη στιγμή που αυξάνεται η θητεία στο στρατό ξηράς με τη δικαιολογία της στελέχωσης στην παραμεθόριο, στέλνει δεκάδες αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με προσωπικό και μέσα, σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου εκτός συνόρων.

Επικαλούνται μάλιστα τη φύλαξη της παραμεθορίου για την αύξηση της θητείας, χώνουν το λαό της χώρας μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς που βρωμάνε μπαρούτι στην περιοχή, για να εξυπηρετήσουν ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που σκοπό έχουν να βάλουν χέρι στη μοιρασιά της ενεργειακή πίτας και των θαλάσσιων δρόμων μεταφοράς.

Δίνουν “γη και ύδωρ” στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αφήσει πίσω τους εκατομμύρια νεκρών, σακατεμένων, και ξεσπιτωμένων οικογενειών.

 Γι’ αυτό απαιτούμε:

  • Όχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.
  • Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.
  • Να επιταχτούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας και πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.
  • Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και αυτού του σάπιου συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε τη μπάλα για να βάλει γκολ η Νέα Δημοκρατία ενάντια στα δικαιώματά μας:

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αναβάθμισαν τους μηχανισμούς καταστολής και φακελώματος που χρησιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ενάντια στο λαό.
  • Το αστυνομικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί η κυβέρνηση, τις ίδιες “αύρες” βγάζουν στους δρόμους, με τα ίδια χημικά ψεκάζουν διαδηλωτές, τα σπασμένα πλευρά από τα γκλομπς των δυνάμεων καταστολής πονούν το ίδιο με όλες τις κυβερνήσεις.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων με το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, για να τη σφίξει η σημερινή κυβέρνηση μαζί με την εργοδοσία, με τους νόμους για τις διαδηλώσεις.
  • Συμφωνούν να ξεζουμίζονται από τους φόρους οι οικογένειές μας, για να δίνονται δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους κάθε λογής “επενδυτές”.
  • Λένε το ίδιο ψέμα, ότι οι φονιάδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ξένες πολεμικές βάσεις στην Ελλάδα, προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού, ενώ την ίδια στιγμή Ρωσία και Ιράν διαμηνύουν πως όταν νιώσουν πως απειλούνται από τις κινήσεις των ανταγωνιστών τους θα πλήξουν στόχους των ίδιων και συμμάχων τους. Ξεσκεπάστηκαν ξανά πριν λίγες μέρες, όταν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”, πριν δέσει στην αμερικανική βάση της Σούδας, όπου το επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, έκανε ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.

Σπάμε τον φόβο! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Τονίζουμε ότι Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα στους νέους στρατευμένους!

Με τη δύναμή μας, με την αλληλεγγύη μας, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει!

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή μας περιλαμβάνουν:

Στη Λάρισα: Στις 15/4 έξω από την 110 ΠΜ, στις 16/4 στο 303 Εργοστάσιο Βάσης.

Στις 17/4 έξω από την 1η Στρατιά στις 11:30. π.μ

Στο Βόλο: Στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στις 15/4.

Στα Τρίκαλα: Στη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στις 16/4.

 

Προηγούμενο άρθρο O Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μονή Κορώνης
Επόμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Παλαμά την Παρασκευή 16 Απριλίου