Ειδήσεις

Το μήνυμα του Δημάρχου Μουζακίου Φ. Στάθη για την 25η Μαρτίου


Σήμερα, η  χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Διακόσια χρόνια από τις θυσίες και τα κατορθώματα των ηρώων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την   ανεξαρτησία και μέσα από τις πράξεις τους πήραν μυθικές διαστάσεις.

Χρέος μας, είναι να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη τους και να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία από κάθε ξένη εισβολή  αντλώντας ουσιαστικά διδάγματα από την αγωνιστικότητά τους.

Ειδική μνεία στον δικό μας ήρωα από το Μαυρομμάτι, τον ηγέτη της ελληνικής επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη. Τον ατρόμητο πολεμιστή, τον τίμιο και θαρραλέο άνθρωπο, που με τη χαλύβδινη θέληση, τη βαθιά πίστη και την αγάπη του για την πατρίδα, ριχνόταν πρώτος στη μάχη με οποιοδήποτε κόστος. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, που η καλόγρια μάνα του, τον γέννησε στη σπηλιά στο Μαυρομμάτι, μέχρι την τελευταία, όταν το έθνος μας θρήνησε το χαμό του, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν αγωνιστής.

Ας εμπνευστούμε απ τους ήρωές μας, που υπηρέτησαν το στόχο τους μέχρι τέλους και ας τιμήσουμε τη μνήμη τους, γυρίζοντας νοερά τις σελίδες δύο αιώνων ιστορίας. Με υψηλό φρόνημα και συγκίνηση για τον τίμιο αγώνα τους που οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, ας στείλουμε το μήνυμα στις επόμενες γενιές για ήθος, ενότητα, μαχητικότητα και υψηλούς στόχους.

Το νόημα της σημερινής ημέρας, είναι η λέξη, Ελευθερια! Είναι αυτό που κατάφερε αυτό το μικρό έθνος και αυτό που καλούμαστε να συνεχίσουμε. Ας ηχούν μέσας μας, τα λόγια του στρατηγού μας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, λίγο πριν ξεψυχήσει: «Εγώ πεθαίνω αλλά να είστε μονιασμένοι να βαστήξετε την πατρίδα». Χρόνια πολλά στους δημότες μας, με την ευχή το δίδαγμα του 1821 να θερμαίνει το πατριωτικό αίσθημα όλων.

 

Προηγούμενο άρθρο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού εν μέσω αυστηρών μέτρων
Επόμενο άρθρο Μυκητολογικές ασθένειες των σιτηρών και πως τις αντιμετωπίσετε