Ειδήσεις

Το Μορφοβούνι Καρδίτσας επισκέφθηκε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Το Μορφοβούνι Καρδίτσας επισκέφθηκε την Τρίτη 06/06/2023 ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος προσκεκλημένος του Δημάρχου του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου με αφορμή την ημερίδα για την ίδρυση των «Σχολείων του Δάσους», ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο εγχείρημα του Δημάρχου του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο με τους συνεργάτες του για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία τους, στην εισήγησή του με θέμα «Η αξία του Περιβάλλοντος στην Εκπαίδευση και στην δια βίου Μάθηση» τόνισε τις τρεις έννοιες, περιβάλλον, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, οι οποίες είναι βασικές έννοιες στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου και οι οποίες επηρεάζουν την ζωή του. Περισσότερο δε εστίασε στα οφέλη από την χλωρίδα και την πανίδα του περιβάλλοντος όπου θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι και να αποκτήσουν γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες οι μικροί μαθητές «δια βίου». Σημείωσε επίσης την σημασία της Περιβαλλοντικής Ηθικής, της ηθικής σχέσης δηλαδή του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Ακόμη αναφέρθηκε στον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη ο οποίος υποστήριξε ότι «η φύση έχει κάνει όλα τα πράγματα ειδικά για χάρη του ανθρώπου», ωστόσο όμως ο άνθρωπος κάνει πολύ λίγα για χάρη της φύσης για να καταλήξει ότι κάθε ον που ζει στη φύση, είτε πρόκειται για ζώο, για φυτό είτε για μικροοργανισμό, είναι μια οντότητα με την δική του ζωή και έχει την ίδια αξία και ασφαλώς δικαιούται τον ηθικό σεβασμό όλων.

Στο τέλος δήλωσε την αμέριστη στήριξη από πλευράς της ΔΠΕ Καρδίτσας στο όλο εγχείρημα του Δημάρχου του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου αλλά και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία του προς όφελος των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας – Λάρισας
Επόμενο άρθρο 14 ακόμη συλλήψεις για ναρκωτικά, κατά το τελευταίο 4ημερο, στη Θεσσαλία