Ειδήσεις

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου  μας διδάσκει  ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή  μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!

… τότε οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν τους συλλόγους και τα σωματεία τους, το δικαίωμά τους στον αγώνα και τη διεκδίκηση κόντρα στην προσπάθεια της δικτατορίας να παρέμβει στη λειτουργία των συλλόγων, των σωματείων.

… η υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας, της υγείας, των σπουδών μας είναι υπόθεση δική μας και όλου του λαού, του εργατικού-λαϊκού κινήματος, των εργατικών σωματείων. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. Σήμερα ο αγώνας μας πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα των φοιτητών! Οι ηρωικοί και νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την COSCO, στους εκπαιδευτικούς και τους ναυτεργάτες  αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα! Μπορούν να κουρελιάζουν αντιλαϊκούς νόμους, να στριμώχνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις Κυβερνήσεις τους.

…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες της εργατικής τάξης και του λαού. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’ το κρατάμε ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην  εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Το σύνθημα αυτό το γράφουμε ξανά και ξανά στις πύλες του Πολυτεχνείου όσο και εάν ενοχλεί την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, όλους όσους  πίνουν νερό στο όνομα των δολοφόνων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κανένας εφησυχασμός!

Ταυτόχρονα, με ευθύνη της κυβέρνησης για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, την επίκληση της ατομικής ευθύνης, την απουσία εμβολιαστικού σχεδίου έχουμε νέα έξαρση της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα! Μάλιστα οι απουσία ουσιαστικών μέτρων στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές (δωρεάν rapid test, χωρισμός σε κλιμάκια, αξιοποίηση υποδομών, προσλήψεις καθηγητών κλπ) τους μετατρέπει σε εστίες υπερμετάδοσης βάζοντας σε κίνδυνο εμάς και τις οικογένειες μας! Δεν θα το επιτρέψουμε!

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!

Χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών σε όλη την χώρα έχουν πάρει ήδη θέση μάχης. Η μεγάλη μάχη που συνεχίζουμε ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη πρόσφατα με τα Συλλαλητήρια στις , οι κατακτήσεις των εργατών σε Cosco και E-food, οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και των δεκάδων κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενισχύοντας κλαδικούς αγώνες που αναπτύσσονται για Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Προετοιμαζόμαστε για απεργία!

Η καταστολή δε θα περάσει! Να καταργηθεί τώρα ο νόμος Χατζηδάκη!

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, την αγωνιστική διεκδίκηση κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να  εντείνει την τρομοκρατία, να παρέμβει στις συλλογικές μας διαδικασίες, στα συνδικάτα. Η κατάργηση του Ν. 1264/82, δηλαδή του πλαισίου της δράσης των συνδικάτων εδώ και 40 χρόνια, είναι ωμή παρέμβαση κράτους κι εργοδοτών στο δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, στο δικαίωμα στην απεργία που δεν θα περάσει!

Η ταξική πάλη δεν καταργείται με νόμο! Ο νόμος θα έχει σαν αποτέλεσμα τα δικαστήρια να γεμίσουν από αγωνιστές εργαζόμενους. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας!
  • Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ
  • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
  • Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις απολύσεις συνδικαλιστών.
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

 

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τους φοιτητές ,τους μαθητές, τους συνταξιούχους τους αγρότες, τους εμπόρους και τους  φορείς του Νομού στην συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 18:00, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας .

 

Προηγούμενο άρθρο Tελετή αναγόρευσης διδακτόρων και απονομής διπλωμάτων
Επόμενο άρθρο Έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας