Ειδήσεις

Το Σάββατο το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Μουζακίου


Στο τελικό στάδιο βρίσκονται από το Δήμο Μουζακίου και το «Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα», οι προετοιμασίες για το «άναμμα» του Χριστουγεννιάτικου δένδρου που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, (18:00), στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα και ειδικά η μεγάλη αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας, ώθησαν τη Δημοτική αρχή να λάβει την απόφαση διοργάνωσης περιορισμένης έκτασης εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο της μένουσας πανδημίας, αποτελεί πολιτική επιλογή της η δραστική μείωση των δαπανών για προμήθεια πέραν του δέοντος φωτιστικών πλεγμάτων, παιχνιδιών και άλλων στολιδιών, με δεδομένο κιόλας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων για απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης των πολλών και κοστοβόρων ζημιών του «Ιανού» κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες.

Σε ότι αφορά ωστόσο στο Σαββατιάτικο «άναμμα» του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, ένεκα και της τοπικής παράδοσης, το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν γιορτινό κλίμα και θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα τον κόσμο που θα παρευρεθεί.

Ειδικότερα, μουσικό σχήμα της ΔΗΚΕΔΗΜ θα ερμηνεύει Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια. Επίσης, θα υπάρχει ποικιλία εδεσμάτων που θα μοιράζονται στο κοινό.

Ακόμη, θα λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο bazaar με εντυπωσιακά εκθέματα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία και των Ειδικών Σχολείων Ν. Καρδίτσας.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 19/12/2021, στις 19:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου, θα γίνει φιλανθρωπικός αγώνας βόλεϊ με συνδιοργανωτές τον Γ.Σ. Μουζακίου και Περιχώρων «Γ. Πασιαλής», τον Ι.Ρ.Α. Καρδίτσας και την Π.Υ. Μουζακίου υπό την αιγίδα του Δήμου Μουζακίου.

Καλούνται οι φίλαθλοι και κάθε ενδιαφερόμενη/ος που θα προσέλθει να παρακολουθήσει τον αγώνα, αντί εισιτηρίου να προσφέρει στη ΔΗΚΕΔΗΜ τρόφιμα η είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών που τα έχουν ανάγκη αυτές τις Άγιες Μέρες.

 

Προηγούμενο άρθρο Δράση-ενημέρωση γυναικών της Καρδίτσας για την υγεία
Επόμενο άρθρο 31 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα