Ειδήσεις

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων για το εργατικό δυστύχημα στα Καλύβια Πεζούλας


Το Δ.Σ. του Σωματείου και όλοι οι συνάδελφοι, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη στα Καλύβια Πεζούλας. Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένεια του.

Η εργοδοτική αυτή δολοφονία έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργατικών “ατυχημάτων” στον κλάδο της ενέργειας που αποδεκατίζουν την τάξη μας και οφείλονται στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση της εργασίας και τη συνολική υποτίμηση και απαξίωση ακόμα και της φυσικής μας υπόστασης αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως αναλώσιμα “υλικά . Είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ταξικής επίθεσης του κράτους και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά απέναντι στους εργαζόμενους για τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων και μεγαλοεργολάβων. Χρόνια φωνάζουμε πως η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας ως οδηγία της Ε.Ε από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε αύξηση εργατικών ατυχημάτων και εργοδοτικών δολοφονιών στον κλάδο της ενέργειας  καθώς για τα κέρδη των εργολάβων που μπήκαν για να θησαυρίσουν από την ενέργεια απαξιώθηκε η κρατική ΔΕΗ, έχουν χρόνια να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έχουν εργολαβοποιηθεί μεγάλα τμήματα εργασιών με ευθύνη και των διοικήσεων τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ, όσο στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Η διάσπαση της ΔΕΗ σε τρία κομμάτια σε ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ το 2011 και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχει παγιώσει την ευέλικτη φθηνή εργασία, με ελλιπή μέτρα ασφαλείας αντιμετωπίζοντας τον εργαζόμενο ως κόστος.

Η τωρινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που στήριζαν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας για τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όλες οι διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ που ενεργούσαν πάνω σε αυτόν τον σχεδιασμό και τέλος οι μεγαλοεργολάβοι που για τα υπερκέρδη τους μας θεωρούν αναλώσιμους είναι όλοι συνυπεύθυνοι για τον θάνατο του εργαζόμενου .

 

Προηγούμενο άρθρο 22.426 έλεγχοι, 8 συλλήψεις και 292 παραβάσεις σε όλη τη Θεσσαλία μέσα σε 14 μέρες
Επόμενο άρθρο Νέος Πρωτοπρεσβύτερος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ιερά μας Μητρόπολη