Ειδήσεις

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας στηρίζει την κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ.Υ.


Η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού, απαιτώντας να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Βέβαια η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού καμία στοχευμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό δεν υπήρξε ώστε να απαντηθούν ερωτηματικά, να ξεπεραστούν οι δισταγμοί και ο φόβος που υπάρχει σε μερίδα εργαζομένων. Αντιθέτως, κυριαρχούν οι κυβερνητικές παλινωδίες από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, η μόνιμη επίκληση της «ατομικής ευθύνης», τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες και τα «θέλω» των τουριστικών ομίλων, η αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, η χρησιμοποίηση της επιστήμης «όπως βολεύει» για να δικαιολογούν κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή του εμβόλιο από επιστημονική κατάκτηση σε προϊόν συναλλαγής, εξαγοράς και εκβιασμού. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και τις επιφυλάξεις πολλών εργαζομένων που δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση για να καλύψει τις ευθύνες της!

Στόχος της είναι να ενισχύσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να διαιρέσει τους εργαζόμενους για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες που έχει μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας ,για την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για τον απαράδεκτο συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού.

Αντί η κυβέρνηση να απαντήσει σε όλα αυτά, αξιοποιεί την πανδημία για επιταχύνει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην υγεία, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Προχωράει σε νέες συγχωνεύσεις και κλεισίματα νοσοκομείων όπως προβλέπει το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζει. Ταυτόχρονα προχωράει σε αναστολές κι απολύσεις υγειονομικών ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την πόρτα των νοσοκομείων για τους ιδιώτες.

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας πάει χέρι-χέρι με την εμπορευματοποίηση της υγείας. Δίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες της υγείας μέσω των διαγνωστικών τεστ που θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές από την τσέπη τους, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με το νόμο για τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό» έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνταν.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αναστολές εργασίας και στο νομό μας και έπεται συνέχεια!

Δε θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη!!

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Δράσεις αποτελεσματικής φυτοπροστασίας των βαμβακοκαλλιεργειών