Ειδήσεις

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας συμμετέχει στη σύσκεψη φορέων στο Μουζάκι


Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας θα συμμετέχει στη σύσκεψη φορέων το Σάββατο 30/7 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου.

Με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αιφνιδιαστική μεταφορά υλικού ανεμογεννητριών στην περιοχή του Τυμπάνουαποκαλύπτει του σχεδιασμούς να προχωρήσει γοργά η <<πράσινη>> ενεργειακή μετάβαση . Μια μετάβαση που την πληρώνει ακριβά και θα συνεχίσει να πληρώνει ο λαός μας μέσα από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος . Ενώ καλούν το λαό μας για τον χειμώνα που έρχεται , να την βγάλει με δελτία ρεύματος από την άλλη θησαυρίζουν μονοπωλιακοί όμιλοι με την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Για μία ακόμη φορά φέτος , όπως και κάθε χρόνο , με τις πυρκαγιές να απειλούν ανθρώπινες ζωές , τεράστιες δασικές εκτάσεις , σπίτια με την πολιτική προστασία και το <<επιτελικό>> κράτος ανύπαρκτο. Την απουσία αυτή βιώσαμε και στην περιοχή μας με τις καταστροφές του ΙΑΝΟΥ αλλά και στο Μουζάκι που μετράει απώλειες σε ανθρώπινη ζωή αλλά και στο ΚΥ που 2 χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ο λαός είναι έρμαιο και μόνος του μπροστά σε φυσικά φαινόμενα και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και του κεφαλαίου . Για αυτό επιστρατεύουν δυνάμεις φοβούμενη την λαϊκή δυσαρέσκεια.

Για αυτό καλούμε τα σωματεία , του φορείς της περιοχής , τους εργαζόμενους και κατοίκους να στηρίξουν τις μαζικές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι φορείς στη σύσκεψη του Σαββάτου. Για να μπορέσει να εκφραστεί η εναντίωση του λαού , να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης . Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Προηγούμενο άρθρο Στις 22/11 η δίκη των δυο συλληφθέντων διαδηλωτών για τα αιολικά
Επόμενο άρθρο Καταλύτης για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής οι επενδύσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας