Ειδήσεις

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας για την μη καταβολή Δώρου Πάσχα και επιδομάτων


Πληθαίνουν οι καταγγελίες στο σωματείο μας από συναδέλφους που δεν τους καταβάλλονται δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα ,επίδομα αδείας κλπ. επιχειρήσεις εστίασης που απολύουν χωρίς να έχουν γνώση οι εργαζόμενοι και χρωστάνε επιδόματα αδείας και Δώρα Χριστουγέννων, άλλες που τους λένε ότι το δώρο είναι ενσωματωμένο στο μισθό τους, εργαζόμενοι που θα δουλέψουν εορταστικό ωράριο χωρίς να ασφαλιστούν ποτέ ή να πάρουν υπερωρίες, είναι μόνο λίγα από αυτά που καθημερινά γίνονται στους χώρους δουλειάς .

Μέχρι την Μ. Τετάρτη 12/4 πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους , συνάδελφοι από επιχειρήσεις της εστίασης καταγγέλλουν ότι για μια ακόμη φορά θα δεχθούν πιέσεις για να το επιστρέψουν ή ακόμη το τραγικό να το καταβάλουν οι ίδιοι και εάν δεν έχουν να δανειστούν!!!

Επίσης συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι καμία αύξηση του μισθού δεν τους αγγίζει γιατί πάνω από όλα είναι η συμφωνία με το αφεντικό , με τον μισθό να είναι κάτω και από τον κατώτατο. Είτε γιατί δηλώνονται 4ωρα και δουλεύουν 8 ή 10 ώρες , είτε θα είσαι 8ωρο και θα πληρώνεσαι λιγότερα.

Αέρα στα πανιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, να κόβουν ακόμη και τα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει, δίνει το αντεργατικό οπλοστάσιο νόμων που έχουν προσφέρει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τώρα προεκλογικά το παίζουν σωτήρες και προστάτες των εργαζομένων, σε συνδυασμό με τη διάλυση και υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και τη μετατροπή της σε ανεξάρτητη αρχή .

Η σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων στους εργαζόμενους της εστίασης , η λογική του αφεντικού σε << Σε πληρώνω όσο θέλω όποτε θέλω>>  τσακίζεται μέσα από την πάλη και την οργάνωση των εργαζομένων. Βρίσκει τοίχος  μέσα από την ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων που αρνούνται να χαρίσουν τον κόπο τους , τον ιδρώτα τους στην τσέπη του αφεντικού, το αυτονόητο δηλαδή.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή! Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταβληθούν δώρο και δεδουλευμένα, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει ελέγχους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω , να μην μασήσουν από τις ψευτοαπειλές και την τρομοκρατία , να μην επιστρέψουν το Δώρο πίσω , τα δώρα δεν είναι δώρα από την εργοδοσία, είναι κατάκτηση των εργαζομένων και μέρος του μισθού μας.

Οι αγώνες των εργαζομένων στην e-food ,wolt φωτίζουν τον δρόμο του νικηφόρου αγώνα έχοντας απέναντι τους πολυεθνικές. Μια κατάκτηση των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος , από την ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού που πρόσκειται στο ΠΑ.Μ.Ε , ήταν το υποχρεωτικό επίδομα με 10% αύξηση μισθού για τους διανομείς .

Κανένας σωτήρας δεν έσωσε τον λαό , όλες οι κατακτήσεις ανήκουν στους εργαζόμενους που παλεύουν καθημερινά έχοντας απέναντι τους το κράτος και τις κυβερνήσεις του , που τους τσακίζουν για τα κέρδη των αφεντικών.

Κανένας μόνος του! Απευθυνόμαστε στο σωματείο

Σπάμε το φόβο και τους ρίχνουμε άκυρο – Λέμε όχι

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Σταμούλη
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Προχωρήσαμε στην τροπολογία για λόγους διαφάνειας