Ειδήσεις

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων στηρίζει την απεργία τον οικοδόμων


Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία και δυναμώνουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας,  για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους  να οργανωθούν  στα σωματεία τους και στους συλλόγους γυναικών στις γειτονιές τους. Να επιλέξουν τον αισιόδοξο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης.

Παίρνουμε θάρρος από τους πετυχημένους αγώνες, που στην πράξη ακυρώνουν το νόμο Χατζηδάκη: Από τον απεργιακό αγώνα των διανομέων στην e-food, από τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, από κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο που οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, οργανώνονται, διεκδικούν. Παίρνουμε θάρρος από το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτές τις μάχες, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας  στον αγώνα των εκπαιδευτικών για το σύγχρονο σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας.

Απορρίπτουμε τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας, το απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας,  τη δουλειά λάστιχο με τα ξεχειλωμένα ωράρια που εκμηδενίζουν τον ελεύθερό μας χρόνο και συνθλίβουν ιδιαίτερα τη ζωή της εργαζόμενης μητέρας. Απορρίπτουμε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την  απελευθέρωση των απολύσεων, τις διατάξεις που κάνουν ευκολότερη την απόλυση της εγκύου, της νέας μητέρας.

Δε δεχόμαστε να ισοπεδώνονται εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν ανεχόμαστε οι ζωές και τα δικαιώματά μας να είναι το προαπαιτούμενο για να τσεπώσουν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί τα 37 δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, για το οποίο πανηγυρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ, για να στηριχτεί η  κερδοφορία, την ώρα που εμείς στενάζουμε από την ακρίβεια, τις συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα και σε άλλα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που εξανεμίζουν το εισόδημα μας.

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που ήταν να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 30 – 31 Οκτώβρη.

Σε μια περίοδο που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι υψώνουν νέα εμπόδια στη δράση και λειτουργία των σωματείων, προσπαθούν να αποδυναμώσουν τις συλλογικές διαδικασίες, να φακελώσουν συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους, προκρίνουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με στόχο τον πλήρη εκφυλισμό και αφοπλισμό των συνδικάτων, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ (ενεργα)  επεδίωξε να μην οργανωθεί πραγματικό συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων, αλλά να εκφυλιστεί σε καρικατούρα με ηλεκτρονικές διαδικασίες και ανάλογη ψηφοφορία, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Όταν οι μεθοδεύσεις τους έπεσαν στο κενό, τορπίλισαν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της ομοσπονδίας, προσφεύγοντας σε προσχηματικά ασφαλιστικά μέτρα, πετυχαίνοντας την αναβολή του συνεδρίου.

Η προσπάθεια χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος από κυβέρνηση και εργοδοσία με άξιο σύμμαχο τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού που τρέχουν να εφαρμόσουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αντιμετωπίζεται με τη μαζική απειθαρχία στο νόμο Χατζηδάκη από τα σωματεία που δεν θα παραδίδουν τα μητρώα τους στο υπουργείο, που δεν πρόκειται να εκφυλίσουν τις ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες σε ηλεκτρονικό τσίρκο.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του σωματείου μας θέλουμε ένα συνέδριο που να πατάει στα πραγματικά ζητήματα που μας αφορούν, στις 7 μέρες δουλειά την εβδομάδα και όλες τις Κυριακές, τους άθλιους όρους εργασίας, τις συνεχόμενες συμβάσεις ομηρίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δουλεία όποτε και όσο θέλει η εργοδοσία με μισθούς πείνας. Δε θέλουμε συνέδρια  που ξεκινούν, τελειώνουν και κρίνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων για τη διαμόρφωση συσχετισμών πέρα και μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα μας.

Δίνουμε τη μάχη για να γίνει το συνέδριο και θα δώσουμε το παρών στις νέες ημερομηνίες που συλλογικά θα αποφασιστούν. Στηρίζουμε την απεργία τον οικοδόμων ,   ενάντια στο νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 πμ, στην κεντρική πλατεία.

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 3/11
Επόμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στην Λεύκη την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου