Ειδήσεις

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων στηρίζει τον αγώνα για τα Άγραφα


Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας συμμετέχει στην Συγκέντρωση- ενημέρωση την Τετάρτη 15/06/2022 στις 19:30 στην Κεντρική πλατεία που διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Αγράφωντην Τετάρτη 15/06/2022.

Με αφορμή την συζήτηση για δεύτερη φορά της αναφοράς την οποία είχαν καταθέσει προς την Επιτροπή αναφορών της Ε.Ε. οι φορείς της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα το Παράρτημα Καρδίτσας του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, το Παράρτημα Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας και η Ε.Ο.Α.Σ.Κ.

Μετά και την πρώτη συνεδρίαση στις 02/09/2021 κατά την οποία η επιτροπή αναφορών αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτή την εν λόγω αναφορά, στοιχείο το οποίο μεταξύ άλλων συνέβαλε αποφασιστικά στην ακύρωση των Περιβαλλοντικών όρων των έργων «Μίχος- Βοϊδολίβαδο- Απέλινα» και «Γραμμένη- Τούρλα- Καρνόπι», των έργων δηλαδή με πεδίο αναφοράς την ιστορική Νιάλα, η επιτροπή αναφορών συνεδριάζει εκ νέου ώστε να εξετάσει τυχόν νέα δεδομένα στην περίπτωση της ανάπτυξης Αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων.

Όπως επισημαίνεται από τους φορείς είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η απόφαση να παραμείνει ανοιχτή αναφορά αντίστοιχου περιεχομένου, είχε και τέτοια εξέλιξη σε σχέση και με τις επιδιώξεις της, την ακύρωση δηλαδή των Περιβαλλοντικών όρων από το αρμόδιο Υπουργείο.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και το ΣτΕ με θέμα το αίτημα της προσφυγής από τις εταιρείες εγκατάστασης Αιολικών πάρκων για ακύρωση της απορριπτικής απόφαση του ΥΠΕΝ των περιβαλλοντικών όρων των παραπάνω έργων. Καλούμε τα μέλη του σωματείου να συμμετέχουν σε αυτήν και στης επόμενες πρωτοβουλίες του Συντονιστικού Αγώνα Αγράφων .

 

Προηγούμενο άρθρο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Αρχιερέων Κυρίλλου του Α΄ και Κυρίλλου του Β΄
Επόμενο άρθρο Άλκηστη Κολοκύθα: Έχει ταβάνι ο λαϊκισμός; έχει πάτο ο ξεπεσμός;