Ειδήσεις

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρδίτσας για τις εκλογές του


Το Συνδικάτο εργατοτεχνιτών οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Καρδίτσας  χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους οικοδόμους και εργαζόμενους  στις κατασκευές που συμμετείχαν στις εκλογές του συνδικάτου που πραγματοποιήθηκαν 10-11-12 Δεκέμβρη.

Οι εκλογές έγιναν μετά από μια περίοδο έντονων εξελίξεων και διεργασιών. Το Συνδικάτο μας μπήκε μπροστά στην οργάνωση της αλληλεγγύης και του αγώνα των πλημμυροπαθών του νομού μετά τις καταστροφικές συνέπειες του ΙΑΝΟΥ αναδεικνύοντας την ανάγκη δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη , για την υπεράσπιση του 8ωρού ,του μεροκάματου και των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, μπαίνει σήμερα μπροστά στην πάλη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας, στην πάλη για μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ το δυνάμωνα του συνδικάτου μας και συνολικά των ταξικών συνδικάτων είναι όρος και προϋπόθεση για την  ανασύνταξη ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος.

Γιατί όσο πιο ισχυρό είναι το Συνδικάτο, όσο περισσότεροι οικοδόμοι είναι στη μάχη, τόσο πιο ισχυρό είναι το όπλο μας απέναντι στα αφεντικά, είναι το αποκούμπι μας για κάθε πρόβλημα. Όταν παλεύουμε οργανωμένα, μαζικά, ενωμένοι σε μια γροθιά Έλληνες και μετανάστες εργάτες, τότε μπορούμε να βάζουμε φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση  δώσαμε κι αυτή τη μάχη. Για να πάρουν το μήνυμα όλοι αυτοί που μας θέλουν να συμβιβασμένους, να δουλεύουμε με σκυφτό το κεφάλι και κλειστό το στόμα. Εμείς τραβάμε το κουπί, εμείς τσακιζόμαστε στην δουλειά, εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Δεν πρόκειται να τους περάσει! Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε, δε σκύβουμε το κεφάλι!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Παρασκευή 17/12
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων επί της οδού Γαριβάλδη