Ειδήσεις

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων στο πλευρό των αγροτών


Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καρδίτσας  καλεί τα μέλη του στην κινητοποίηση την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας.

Πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας βυθίστηκαν  στις λάσπες της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – περιφέρειας-δήμων που θεωρούν την προστασία της ζωής μας κόστος όταν δεν μπορεί να γίνει «τρόπος» για νέα μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς . Δεν αποδεχόμαστε ως κανονικότητα να είναι η ζωή και το μέλλον μας  εκτεθειμένα στο έλεος των καιρικών φαινομένων, της επιλεκτικής κρατικής ανικανότητας. Η μόνη διέξοδος, η μόνη ελπίδα για τον λαό μας είναι ο συντονισμένος αγώνας όλων μας ενάντια σε αυτές τις επιλογές που μας πνίγουν κυριολεκτικά και μεταφορικά . Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα  πίσω την ζωή που μας κλέβουν.

Διεκδικούμε:

– Να γίνει με κρατική ευθύνη (χωρίς ΣΔΙΤ), μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες και τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης

– Να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές το σύνολο των πληγέντων

– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πληγέντων στο 100% με την άμεση χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια.

Προηγούμενο άρθρο Δ. Κουρέτας: Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία - Σύμμαχος μας η τεχνολογία
Επόμενο άρθρο Πρόσθετα μέτρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των πληγέντων