Ειδήσεις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων για την απώλεια του εργάτη στα Καλύβια Πεζούλας


Το Συνδικάτο Οικοδόμων εκφράζει την θλίψη του και τα συλλυπητήρια  του, στην οικογένεια και στους συναδέλφους του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή όταν χτυπήθηκε από το ρεύμα κατά την διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στα Καλύβια Πεζούλας στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ο θάνατος του συναδέλφου μας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο θανατηφόρων και μη εργατικών ατυχημάτων που έχει αυξηθεί τη τελευταία περίοδο. Όποιο και αν είναι το πόρισμα για τις αιτίες του τραγικού ατυχήματος, δε μπορούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα μέτρα προστασίας της ασφάλειας των εργαζομένων που πάνε περίπατο, είναι ο σπινθήρας κάθε εργατικού ατυχήματος .

Οι εργαζόμενοι παλεύανε μέσα σε αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων δύσκολων καιρικών φαινομένων, να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση της περιοχής στην Λίμνη Πλαστήρα. Όμως ένας εργαζόμενος δεν γύρισε σπίτι του, στην οικογένεια του.  Ήταν η κακιά η στιγμή ή είναι το γεγονός ότι το 2022 δουλεύουμε 10ωρα και 12ωρα; Πως οι εργαζόμενοι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα καθημερινά για να ζεσταίνεται η τσέπη του αφεντικού τους για λίγα ψίχουλα; Για αυτά τα ερωτήματα κανείς δεν θα μας δώσει απάντηση παρά μόνο ο εργαζόμενος λαός μπορεί.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων είναι τεράστιες όσο αφορούν το ζήτημα με τη ΔΕΗ. Η έλλειψη προσωπικού, η αύξηση των εργολαβιών, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κακή συντήρηση του δικτύου, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι η αιτία που θρηνούμε ακόμη ένα συνάδελφό μας. Ταυτόχρονα ο λαός πληρώνει ακριβά το ρεύμα ενώ πολλά εργατικά-λαϊκά σπίτια αδυνατούν να ζεσταθούν.

Θα μας βρουν απέναντί τους. Με οργάνωση και αγώνα διεκδικούμε το αυτονόητο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ώστε να επιστρέφουμε μετά τη δουλειά όρθιοι και υγιείς στις οικογένειές μας.

Απαιτούμε:

  • Να διερευνηθεί το δυστύχημα και να αποδοθούν ευθύνες
  • Άμεσα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

    Το συνδικάτο καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ τη               Δευτέρα 17 Γενάρη στις 11 πμ.

Προηγούμενο άρθρο Πριν κάνεις το τατουάζ δες αυτές τις συμβουλές!
Επόμενο άρθρο Αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας