Ειδήσεις

Το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη


Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη σύσσωμης της οικογένειας των μηχανικών, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που πήρε από κοντά μας, τόσο άδικα, δεκάδες ψυχές.

Μια αποφράδα μέρα, που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη και στις ψυχές όλων μας ως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι μηχανικοί, είμαστε παρόντες και δηλώνουμε την απόλυτη διαθεσιμότητά μας στις Αρχές, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου ως συμβούλου της πολιτείας σε τεχνικά θέματα, προκειμένου να φωτιστούν οι τεχνικές παράμετροι της υπόθεσης.

Επίσης, καλούμε τα μέλη μας, να συνεχίσουν να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών για αίμα, ενώ, σύντομα, έπειτα από σύγκληση των αρμόδιων οργάνων μας, θα παρουσιάσουμε εκ νέου τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας -όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν- προκειμένου να διασφαλιστεί, από τεχνικής άποψης, η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, των επιβατών και των πολιτών.

Με την πικρή γνώση στον απόηχο του αδιανόητου αυτού συμβάντος που έλαβε χώρα στην περιοχή μας, με τη σκέψη μας στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας και στις οικογένειές τους, στρέφουμε την εστίαση και την προσοχή, στο πως -συλλογικά- ως χώρα και ως έθνος, θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε ανάλογη συμφορά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι μηχανικοί, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με τις γνώσεις και όλες μας τις δυνάμεις.

Με το παρόν ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος, ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και η δικαιοσύνη να προχωρήσει άμεσα στην έρευνα και στην απόδοση ευθυνών με τη συμμετοχή ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Αναγέννησης
Επόμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Μήνυμα για την Ημέρα της γυναίκας