Ειδήσεις

Τώρα είναι η ώρα για ανυπακοή, αντίσταση, αντεπίθεση


Την Τρίτη στις  28 Σεπτέμβρη στις 5.30  μμ στο αίθριο της  Δημοτικής Αγοράς ο  Σύλλογος  Γυναικών  Καρδίτσας  πραγματοποιεί γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και αντιπροσώπων για το 13ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που θα γίνει  στις 22-23-24 Οκτώβρη 2021 στην Αθήνα.

Το σύνθημα του 13ου συνεδρίου είναι «Με πυξίδα τις ανάγκες μας δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας».

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας μέλος της ΟΓΕ, μπροστά στην γενική Συνέλευση, τις εκλογές και το 13ο συνέδριο της  ΟΓΕ, σε καλεί εσένα γυναίκα της πόλης και των χωριών, εργαζόμενη, άνεργη,  αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα μητέρα, φοιτήτρια, σε οργανωμένη δράση για να  σταματήσει η βαρβαρότητα που ζούμε!

Σε καλεί να μπεις δυναμικά στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Να  γνωρίσεις την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Σύλλογο Γυναικών ν. Καρδίτσας, που παλεύει για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες σου.

Τις γυναίκες του Συλλόγου τις συνάντησες έξω από  τους χώρους δουλειάς να αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, τα εξαντλητικά ωράρια, τη μερική απασχόληση, την απληρωσιά.

Τις βρήκες στις πύλες του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας του νομού να πρωτοστατούν σε αγώνες, σε κοινή δράση  με το ταξικό εργατικό κίνημα και τους υγειονομικούς,  πολύ πριν την πανδημία και σε όλη την διάρκειά της για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Τις γνώρισες όταν σε καλούσαν εσένα νέα μητέρα, εσένα εργαζόμενη να διεκδικήσουμε περισσότερες θέσεις για τα παιδιά μας σε κρατικούς παιδικούς σταθμούς, που θα είναι δωρεάν με μόνιμο προσωπικό.

Τις είδες στους δρόμους με τα πανό και τις σημαίες τους να πορεύονται με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ματώνουν τους λαούς για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τις άκουσες μέσα και έξω από τα σχολεία να παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, αλλά και να μιλούν στα παιδιά για τα δικαιώματα των γυναικών.

Τις είδες στο στέκι αλληλεγγύης μαζί με άλλα σωματεία και φορείς να «δίνουν το χέρι τους» σε όσους αγωνίστηκαν μέσα στις λάσπες και την καταστροφή που άφησε ο ΙΑΝΟΣ στην Καρδίτσα, στην προσπάθεια να ορθοποδήσει το κάθε κατεστραμμένο νοικοκυριό.

Τις συνάντησες, τις είδες, τις βρήκες παντού στην πόλη και τα χωριά. Σε κάθε στιγμή που χρειάστηκες μια φωνή διεκδίκησης για τα προβλήματα που βιώνεις, που βιώνουμε, που βιώνει κάθε λαϊκή οικογένεια. Σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους νέους.

Τις βλέπεις σήμερα να παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και η οποία τσακίζει ακόμα περισσότερο τη ζωή των γυναικών και συνολικά του λαού. Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα, οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο, το 8ωρο χτυπιέται, η προστασία της υγείας μας εξαρτάται από την τσέπη μας, η πανδημία θερίζει, οι ανταγωνισμοί για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων δυναμώνουν και η χώρα μας μπαίνει όλο και περισσότερο στο μάτι του κυκλώνα ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Τώρα  είναι η ώρα για ανυπακοή, αντίσταση, αντεπίθεση, με δυνάμωμα του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος και με την δική σου ένταξη.

Σε καλούμε να συμμετέχεις στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου Γυναικών, να ψηφίσεις για νέο ΔΣ και αντιπροσώπους για το 13ο Συνέδριο της ΟΓΕ. Να καταθέσεις τον προβληματισμό σου να παλέψεις μαζί μας για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Προηγούμενο άρθρο Δια περιφοράς συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο 33 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα