Ειδήσεις

ΤΟRΑ TORA TORA – Του Κώστα Βλάχου


Aυτό  το σύνθημα  ακουγότανε  στον ασύρματο  για τους πιλότους  Ιάπωνες τη στιγμή που ξεκίνησε  η επίθεση στο Περλ  Χάρμπορ .  Για τους  Ιάπωνες   η λέξη σημαίνει  τίγρης,  σήμερα  έχει την  έννοια ότι  έφτασε  η ώρα  για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Τώρα  επιδιώκουν να γίνει πολλοί.

Σήμερα  δεν πρέπει να λέμε αν θα γίνει ,αλλά   αν μπορεί  να  αποτραπεί .

Ο  Μακρόν  ως νέος πλανητάρχης  δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να νικήσει η Ρωσία  και άφησε ανοικτό το θέμα της αποστολής  Νατοικών  στρατευμάτων στην Ουκρανία .

Συνεχίζει να προσπαθεί  να  δημιουργήσει συμμαχία  κρατών   για αυτό.

Θα  θέλει φαίνεται να μην φύγει όπως ο Ολάντ  ή ο Σαρκοζί  , αλλά  το όνομα του  ως μεγάλου ηγέτη όπως του Ναπολέοντα στην ιστορία  να γραφτεί.

Έχει αναρωτηθεί άραγε ποιος θα μείνει για να την γράψει και  από ποιους θα διαβαστεί;

Ακολούθησε   η δήλωση  του Πολωνού  ΥΠΕΞ ότι δεν θεωρεί αδιανόητη  την αποστολή στρατού . Θετικές στην ιδέα  και οι χώρες της Βαλτικής  Λετονία, Λιθουανία  Εσθονία.

Ο  γραμματέας  του ΝΑΤΟ  έβαλε το κερασάκι  στη τούρτα  με τη δήλωση .

Μεμονωμένα  οι χώρες του ΝΑΤΟ  μπορούν να στείλουν στρατό .’’Πολύ σοφό’’

Ενδιάμεσα  τα όπλα  στέλνονται στην  Ουκρανία σωρηδόν. ‘’Μισθοφόροι’’  στέλνονται βέβαια  από την  αρχή.

Διάβασα ότι και η Ελλάδα  θα κάνει αρχή.

Τώρα  διάβασα ότι ο πρώην  αρχηγός της Γερμανικής  κατασκοπείας  και  πρώην υφυπουργός    κ. Χάνινκ    δήλωσε πως η  Γερμανία  είναι  ‘’αφελής’’ και διαμορφώθηκε από έναν φιλειρηνισμό από το τέλος του ΄Β παγκοσμίου πολέμου .    ΟΙ  Γερμανοί δεν κατάλαβαν  ότι  το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε σύγκρουση με  τη Ρωσία άρα και η Γερμανία . Πολλοί  μάλιστα ιδίως στην πρώην Ανατολική Γερμανία συμπαθούν τη Ρωσία.

Συμπεραίνω με όσα  διαβάζω ότι  όλοι  οι  ανώτατοι στρατιωτικοί  ,κατάσκοποι  και  αρκετοί  πολιτικοί  προτιμούν τους πολέμους. Σήκω Χίτλερ να μας δεις.

Η Ουκρανία  απάντησε  στον Πάπα . Διαπραγματεύτηκε κανείς με τον Χίτλερ ;

Σωστή αυτοκριτική.

Το  δίκιο   βρίσκεται στην πλευρά της Ρωσίας .

Η Κριμαία  κατ’ αρχάς  ήταν για αιώνες  Ρωσική  και το 1954   παραχωρήθηκε στην Ουκρανία.  Κατοικείται στη πλειονότητα από Ρώσους.

Θα μπορούσε να παραμείνει στην Ουκρανία  εάν δεν αναμιγνύονταν οι δυτικοί  που  προσπαθούσαν να  κάνουν την Ουκρανία μαζί με την Κριμαία βάση Νατοική. Ουσιαστικά  δηλαδή να εισχωρήσουν σε έδαφος Ρωσικό , και κάποια στιγμή να υποτάξουν τη Ρωσία.  Διακαής πόθος  που πρέπει πάση    θυσία να πραγματοποιηθεί.

Η Ρωσία  δεν αντέδρασε  για τις πρώην  Σοβιετικές χώρες της Βαλτικής ,όμως τώρα πήγαινε πολύ.

Οι  ηγέτες  είναι επικίνδυνοι  και όσοι  δεν θα ήθελαν  να  είναι  , γίνονται  επειδή είναι  μαριονέτες , υποτακτικοί .Με   ανταλλάγματα βέβαια προσωπικά.

Για το διεθνές  δίκαιο  διατυμπανίζουν πολλοί .

Αυτό που είδαμε στο Ιράκ , τη Συρία ,τη Λιβύη και αλλού. Στη Λιβύη οι Γάλλοι κυνήγησαν και σκότωσαν τον Καντάφι    ‘’μέσα στο σπίτι  του ‘’ την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει και πανηγύριζαν γι’ αυτό.

Εάν γίνει παγκόσμιος  πόλεμος , κάτι  που  προσεύχομαι  να  αποφευχθεί , μεγάλη ευθύνη  θα φέρουν  οι λαοί ,επειδή   όχι μόνο  δεν αντιδρούν , αλλά τυφλά  στην  προπαγάνδα υπακούν.

Σιωπούν  και η σιωπή αυτή σκοτώνει.

Εάν  παντοδύναμε  από  το δημιούργημα σου  εξαυλωθώ , όχι μόνον  μην με κρίνεις  ,αλλά ούτε να με  αντικρύσεις ,  εγώ θα σε κατακρίνω.

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα της επιτροπής θιγομένων Καρδιτσιωτών
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Διοίκησης του Δήμου Αργιθέας με την Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων για τις Περιφερειακές συνδέσεις