Ειδήσεις

Τριτοκοσμική … η κατάσταση στην κωμόπολη Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Μολονότι πέρασαν δεκαπέντε (15) περίπου ημέρες από τότε που μας χτύπησε η σφοδρότατη και πρωτοφανής σε ένταση, διάρκεια και ζημιές θεομηνία «Daniel», εν τούτοις και μέχρι σήμερα βιώνουμε μια αδυναμία προσαρμογής στην κανονικότητα και έναν εφιάλτη προκλητικής ανευθυνότητας, αδράνειας και απραξίας με την αέρια ρύπανση να ξεπερνάει κάθε επιτρεπτό και νομοθετημένο όριο ρύπων.

Δεν τολμούν από την σκόνη οι κάτοικοι του Μουζακίου να μπουν στα σπίτια τους, να ανοίξουν παράθυρα και μπαλκονόπορτες η να περπατήσουν στην Αθηνάς, στη Μάγειρα, στην Προφήτη Ηλία, Δ. Σολωμού, Αγ. Στεφάνου, Ρήγα Φεραίου, Λυκούργου, Αγ. Αικατερίνης, Σπηλιάς, Ξιούτη, Μακεδονίας, Μενελάου, στα Βούρλα, στο Λιθάρι στην γκρεμισμένη! Παραποτάμια Οδό! κ.ά.

Είναι αγανακτισμένοι και δεν μπορούν να πάρουν ανάσα! οι Μουζακιώτες στην πολύπαθη Δυτική Περιφερειακή! Οδό, στον κόμβο και στο 1Ο χλμ της Ε.Ο Μουζακίου-Αργιθέας, από τα σύννεφα σκόνης που προκαλούν τα διερχόμενα μεγάλα οχήματα και μηχανήματα χωρίς την απαραίτητη και οφειλόμενη διαβροχή οδοστρώματος.

Αυτή η προκλητικά συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας δημιουργεί ανεπίστρεπτα σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στις αισθητικές αξίες.

Είναι απαράδεκτο στο Μουζάκι του σήμερα ολόκληρες συνοικίες, δρόμοι και επιχειρήσεις του  του να βρίσκονται αποκλεισμένοι από χιλιάδες κυβικά φερτών υλικών! Από σπασμένα και βουλωμένα! ακόμα φρεάτια του Παλαιοχωρίτη! Και από τη γκρεμισμένη Παραποτάμια Οδό!

Τραγική η εικόνα με το πεσμένο στο ποτάμι κτήριο και με τα απαγορευτικά! στα δήθεν δίκτυα καθαρού! αστικού δικτύου αποχέτευσης, συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης Όμβριων Κωμόπολης Μουζακίου, με μηδενική την αποκατάσταση βλαβών Ιανού και ελάχιστη της θεομηνίας «Daniel».

Μόνον προσπάθειες και παρουσίες λαϊκισμού! για προεκλογική! πολιτική εκμετάλλευση! καταγράφονται σωρηδόν στα «Καλαντζέϊκα» και σε όλους τους προαναφερόμενους δρόμους της «Καισαριανής», στη συνέχεια όμως και ως συνήθως εγκατάλειψη!

Οι Μουζακιώτες από τις 7 και 8/9/2023 ζούνε μέσα στα ορύγματα! Αντικρύζουν τα βουλωμένα φρεάτια και ανησυχούν για τυχόν κακοκαιρία που κατά πληροφορίες έρχεται!

Όπου κι αν κοιτάξεις! Αν βλέπεις! Αυτή η Πόλη σε Πληγώνει!

Επιτέλους Κάποιοι! πρέπει να καταλάβουν ότι, οφείλουν να προστατεύουν τους Πολίτες και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη! Δεν τα ανέχεται η κοινωνία του Μουζακίου Πλέον!

«Πνιγήκαμε! Είμαστε μέσα στη λάσπη και στη σκόνη! Και φοβόμαστε για το Αύριο!»

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση για το νερό της πόλης των Σοφάδων και άλλες Κοινότητες
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για χρήση επιπλέον κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας