Ειδήσεις

Τροποποίηση διακοπής κυκλοφορίας και ρυθμίσεων κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Οδό Παλαμά Καρδίτσας


Γίνεται γνωστή η τροποποίηση της προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας καθώς και των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στην Περιφερειακή Οδό Παλαμά Καρδίτσας, από το ύψος του κόμβου Δέλτα Παλαμά έως την διασταύρωση αυτής με την Επαρχιακή Οδό Κοσκινά Καρδίτσας, από την 05/01/2022 έως και 31/03/2022, προκειμένου να ολοκληρωθούν προγραμματισμένες εργασίες.
Ο κύριος όγκος των οχημάτων που θα κινούνται προς Παλαμά θα εκτρέπονται, μέσω της Επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Λάρισας και εν συνεχεία θα εισέρχονται στην Επαρχιακή Οδό Ματαράγκας – Καλυβακίων – Παλαμά, μέσω του ισόπεδου κόμβου Ματαράγκας.
Ο κύριος όγκος των οχημάτων που θα κινούνται από τον Παλαμά ή την Περιφερειακή Οδό Παλαμά με κατεύθυνση προς Κόμβο Δέλτα Καρδίτσας θα εκτρέπονται, αντίστοιχα, στην Επαρχιακή Οδό Ματαράγκας – Καλυβακίων – Παλαμά και εν συνεχεία θα εισέρχονται στην Επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Λάρισας, με κατεύθυνση προς Καρδίτσα, μέσω του ισόπεδου κόμβου Ματαράγκας.
Ο κύριος όγκος των οχημάτων που θα κινούνται από και προς την Τ.Κ. Μάρκου θα γίνεται μέσω της Τ.Κ. Γοργοβιτών, του νέου κόμβου της ΒΙ.ΠΕ. και της νέας οδικής αρτηρίας που κατασκευάστηκε, ενώ η κυκλοφορία μεταξύ των Τ.Κ. Μάρκου, Γοργοβιτών και Παλαμά θα πραγματοποιείται μέσω της νέας ασφαλτοστρωμένης αρτηρίας με στένωση λωρίδων στο τμήμα του κόμβου Παλαμά.
Οι ανωτέρω εκτροπές κυκλοφορίας, η τοποθέτηση εργοστασιακής και πληροφοριακής σήμανσης, καθώς και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις (κοπή δέντρων, διαγράμμιση οδών τοποθέτηση – αντικατάσταση κάθετης σήμανσης) στις οδούς που θα εξυπηρετήσουν την κυκλοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου περιγράφονται επακριβώς στη συνημμένη Τεχνική Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις πινακίδες οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν από τον υπεύθυνο του έργου, σύμφωνα με τις Τεχνικές Μελέτες Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και τις υποδείξεις του Τ.Τ. Καρδίτσας.
Η εργοταξιακή σήμανση και ο φωτισμός θα παραμένουν και τις ώρες που δε γίνονται εργασίες καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το Τ.Τ. Καρδίτσας, κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών να επιτηρεί συνεχώς τα ανωτέρω οδικά τμήματα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών  προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

Προηγούμενο άρθρο Θετικός στον κορονοϊό ο Κώστας Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Καρδίτσα