Ειδήσεις

Τσιάρας για Γλυκά Νερά: Θα επανεξεταστεί ο ΠΚ και θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με αφορμή τη δολοφονία της Καρολάιν προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών μετά από διαβούλευση πάνω στο πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής παρακολούθησης του ποινικού κώδικα.

Ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στον Σκάι σημείωσε ότι το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής παρακολούθησης του ποινικού κώδικα είναι έτοιμο και εντός των επομένων ημερών πρόκειται να παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Θα υπάρξει οι σχετικές συζητήσεις πάνω στο πόρισμα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και τέλος η διαδικασία θα κορυφωθεί με νομοθετική πρωτοβουλία.

Σε ότι αφορά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε:

«Αντιλαμβάνομαι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω γεγονότων τα οποία βρέθηκαν υπό φως της δημοσιότητας και αποτέλεσαν σοκαριστικά γεγονότα για την κοινή γνώμη, έχει δημιουργηθεί τεράστια συζήτηση σε σχέση με την αναμόρφωση συγκεκριμένων άρθρων του ποινικού κώδικα και βεβαίως υπάρχει μια συζήτηση για την αυστηροποίηση των ποινών».

Όπως είπε ο κ. Τσιάρας, υπήρξε μια γενικότερη αντίδραση όταν η ΝΔ ήταν ακόμη αντιπολίτευση και τότε η κυβέρνηση μια μέρα πριν να οδηγηθούμε σε εκλογές ψήφισε έναν ποινικό κώδικα με κάποιες διατάξεις οι οποίες γεννούσαν πολλά ερωτηματικά.

Θεραπεία των αστοχιών

Στο θέμα των επερχόμενων αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κάνοντας λόγο για την ανάγκη θεραπείας των όποιων αστοχιών παραμένουν.

«Θέλω να θυμίσω, ότι αποφυλακίσεις κρατουμένων έγιναν ευκολότερες με ρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Και, βέβαια, ξέρουμε καλά ότι οι παλαιότερες ευεργετικές διατάξεις υπερισχύουν -όπως ξέρουμε- των μεταγενέστερων έστω και αν έχουν ισχύσει για μία ημέρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Θυμίζω ακόμα ότι σε πρώτη φάση η κυβέρνηση έχει ανατάξει το βασικό κύμα λαθών που είχαν οι εσπευσμένες και με προεκλογική σκοπιμότητα αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Οι συνθήκες, ωστόσο, διαρκώς αλλάζουν για αυτό και σύντομα θα υπάρξει η τοποθέτηση της Επιτροπής Διαρκούς Παρακολούθησης Κωδίκων, ώστε να θεραπευτούν οι όποιες αστοχίες παραμένουν».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στους υπουργούς και τους βουλευτές να απέχουν από κρίσεις και εκτιμήσεις σε σχέση με τις πολύκροτες εγκληματικές υποθέσεις που βρίσκονται στην επικαιρότητα τονίζοντας ότι «μέχρι τότε, οι πολιτικοί ας σεβαστούμε τα ανθρώπινα δράματα και ας αφήσουμε τα ποινικά εγκλήματα στους διώκτες και στους δικαστές τους».

 ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή για το κοινό η αίθουσα της Π.Ε Καρδίτσας λόγω καύσωνα
Επόμενο άρθρο Υπογράφεται η σύμβαση για το βόρειο τμήμα του Ε65