Ειδήσεις

Βαμβάκι: Πώς θα κατανεμηθεί το πρόγραμμα φυτοπροστασίας 2023


Το ποσό των 60.720 ευρώ θα διατεθεί για την επιχορήγηση Περιφερειών για το πρόγραμμα γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας της καλλιέργειας βαμβακιού της χώρας για το 2023.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την φυτοπροστασία των βαμβακοφυτειών με ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών, την επιτόπια παρακολούθηση των βαμβακοφυτειών του δικτύου, την εγκατάσταση των φερομονικών παγίδων πράσινου και ρόδινου σκουληκιού στις θέσεις καλλιέργειας που έχουν επιλεγεί από το επικαιροποιημένο σχέδιο παρακολούθησης την έκδοση δελτίων γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας με τις διαπιστώσεις, τις προβλέψεις, τις οδηγίες παρακολούθησης των καλλιεργειών κ.λπ.

Η διάθεση του παραπάνω ποσού θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – ποσό 8.770,00 ευρώ
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ποσό 15.760,00 ευρώ
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας – ποσό 24.460,00 ευρώ
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – ποσό 6.880,00 ευρώ
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – ποσό 4.850,00 ευρώ

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσά θα κατανεμηθούν από τις Περιφέρειες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σύμφωνα με την κατάσταση προϋπολογισμού ΓΠ Βαμβακοκαλλιέργειας έτους 2023.

Κεντρικός συντονιστής του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ και περιφερειακός συντονιστής τα κατά τόπου ΠΚΠΦΠ&ΦΕ.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για το αλκοόλ και το κάπνισμα στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας