Ειδήσεις

Βαμβακοκαλλιέργεια: Οι πιστώσεις για το πρόγραμμα φυτοπροστασίας στη Θεσσαλία


Το ποσό των 63.860 ευρώ θα διατεθεί για την επιχορήγηση Περιφερειών για το Πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της Βαμβακοκαλλιέργειας της χώρας έτους 2021.

Το παραπάνω ποσό θα κατανεμηθεί από τις Περιφέρειες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σύμφωνα με την κατάσταση προϋπολογισμού Γ.Π. Βαμβακοκαλλιέργειας έτους 2021, ως εξής:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – ποσό 10.110 ευρώ
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ποσό 15.645 ευρώ
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας – ποσό 25.125 ευρώ
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – ποσό 7.750 ευρώ
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – ποσό 5.230 ευρώ

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την φυτοπροστασία των βαμβακοφυτειών με ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών, την επιτόπια παρακολούθηση των βαμβακοφυτειών του δικτύου, την εγκατάσταση των φερομονικών παγίδων πράσινου και ρόδινου σκουληκιού στις θέσεις καλλιέργειας που έχουν επιλεγεί από το επικαιροποιημένο σχέδιο παρακολούθησης την έκδοση δελτίων  γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας με τις διαπιστώσεις, τις προβλέψεις , τις οδηγίες παρακολούθησης των καλλιεργειών κ.λπ.

Κεντρικός συντονιστής του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φορέας εφαρμογής ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη μας
Επόμενο άρθρο Τα νέα self tests περιμένουν τα φαρμακεία της Καρδίτσας