Ειδήσεις

Βράβευση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στη Θεσσαλονίκη


Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 το πρωί (για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση) & 12.00 το μεσημέρι (για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση), πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘΑ και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης βράβευσης ήταν η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Παναγία Σουμελά.

Στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν 1300 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί (από 80 σχολεία), από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Ο περσινός απολογισμός του προγράμματος ήταν 184 σχολικές μονάδες, 11.000 μαθητές, 550 εκπαιδευτικοί και 1.300 μαθητικές δημιουργίες (ποιήματα, διηγήματα, ζωγραφιές, αφίσες, σκίτσα, εφημερίδες, παραμύθια, ταινίες μικρού μήκους, project, τραγούδια, ιστοσελίδες και πολυμεσικές παρουσιάσεις).

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Πούλιος Ιωάννης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων της Π.Ε. Σερρών και σχεδιαστής του διαγωνισμού.

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας κατέκτησε το 3ο Βραβείο στον τομέα της Σύνθεσης τραγουδιού, ενώ η δημιουργία του κομματιού έγινε σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και τον καθηγητή κ. Αλέξη Στεφανίδη.

Στη βράβευση εκπροσώπησαν το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσαςο κ. Άγγελος Παλαπέλας, επικεφαλής της ομάδας μαθητών του Μουσικού Σχολείου και η κ. Ελένη Δημητρίου, καθηγήτρια πιάνου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο συναντήθηκαν ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων