Ειδήσεις

Βροχή περασμένη από τον Χρ. Κολτσίδα στον κύκλο παρουσιάσεων των Φίλων Μουσείου Πόλης Καρδίτσας


Η Βροχή περασμένη (Μελάνι, 2020) συνομιλεί ποιητικά με μοτίβα της μυθολογίας και της λαϊκής προφορικής παράδοσης, αλλά και με τη φιλοσοφία, επιχειρώντας να διερευνήσει πολλαπλές εκδοχές της σχέσης Ζωής και Θανάτου. Η δομή της συλλογής και η επικοινωνία των ποιημάτων υποστηρίζουν μια «κυκλική» ανάγνωση που επιχειρεί να φωτίσει το σχήμα: γέννηση – θάνατος (φθορά)- γέννηση (ανάσταση).

Η παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνεται από τους Φίλους του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας και εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων  με τίτλο «εκ Καρδίτσης», ο οποίος έχει στόχο να φέρει το κοινό της πόλης σε επαφή με το έργο Καρδιτσιωτών που διαπρέπουν στις επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες στην Ελλάδα ή και διεθνώς και φιλοξενείται στο καφέ-μπαρ «Σύγκλητος» (Δημοτική Αγορά Καρδίτσας, απέναντι από την Παλιά Ηλεκτρική).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ηλίας Μπαρτζιώκας, βιβλιοπώλης και συγγραφέας, και ο Δημήτρης Ντανόπουλος, εκπαιδευτικός, ερευνητής. Ποιήματα θα διαβάσει η Αφροδίτη Τσιώλη, ηθοποιός.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό:

O Χρήστος Κολτσίδας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1991. Είναι υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας (Α.Π.Θ.). H πρώτη του ποιητική συλλογή, Τα ορεινά (Μελάνι, 2015), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2016 (εξ ημισείας με τη νουβέλα Η έκτη μέρα της Βασιλείας Γεωργίου). Συμμετείχε στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Β.Θ., 2017), στο 6ο και 7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης (Λάρισα, 2018, 2019). Συμμετείχε επίσης στην ανθολογία Ποίηση με πείσμα (Αντίποδες, 2020), που επιμελήθηκε η Μαρία Τοπάλη. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και μεταφραστεί στα γερμανικά και τα ρωσικά.

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Το αντεργατικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει
Επόμενο άρθρο Η Επιτροπή Ειρήνης για τις απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη