Ειδήσεις

Ξεκίνησε η συνολική ανάπλαση του Παλέρμου


Η Δημοτική αρχή Καρδίτσας πιστή στις δεσμεύσεις της προχωρά σε ανακατασκευή και βελτίωση του χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στο αθλητικό πάρκο «Παλέρμο».  Η δημοπράτηση του έργου έγινε πριν από μερικές εβδομάδες μέσα από την σχετική διακήρυξη με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ. Η κατασκευή ήδη έχει ξεκινήσει με την αποξήλωση της παλαιάς περίφραξης και την κατασκευή καινούργιας ενώ σταδιακά και με βάση την εξέλιξη της εργολαβίας  αλλά και των καιρικών συνθηκών αναμένεται να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες εργασίες. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ήδη γίνεται εκτενής δεντροφύτευση στο χώρο ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται ως νέο στοιχείο και η κατασκευή γηπέδων beach volley.

Σε γενικές γραμμές οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι οι παρακάτω:

  • Κατασκευή νέας περίφραξης σε όλη την έκταση του «Παλέρμο».
  • Βελτιώσεις στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.
  • Ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου και εγκατάσταση υπόγειου συστήματος απορροής υδάτων και άρδευσης του νέου χορταριού.
  • Αντικατάσταση πολλών οργάνων και αντικειμένων άθλησης που υπέστησαν ζημιές.
  • Ανακατασκευή του περιμετρικού διαδρόμου περιπάτου – τρεξίματος.
  • Βελτιώσεις στον ηλεκτροφωτισμό.

Το χώρο λίγα 24ωρα μετά την έναρξη των εργασιών, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Π. Σβερώνη και τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Σπ. Κουρτεσιώτη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε αναλυτικά από τους αντιδημάρχους και από τον ανάδοχο για τις εργασίες που θα γίνουν καθώς και για την συνολική ανάπλαση του χώρου. Αμέσως μετά δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα χώρο που καθημερινά αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για εκατοντάδες συμπολίτες μας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά μέχρι και υπερήλικες έρχονται στο αθλητικό πάρκο του «Παλέρμου» για ήπια ή και πιο ζωηρή άσκηση και για να ξεφύγουν από τους δύσκολους ρυθμούς που έχει η καθημερινότητα για πολλούς από εμάς. Σε αυτούς τους ανθρώπους θα δώσουμε σύντομα προς χρήση ένα χώρο αναπλασμένο και σημαντικά βελτιωμένο που θα δίνει επιπλέον δυνατότητες άθλησης.  Η εργολαβία ανακατασκευής του «Παλέρμου» ήδη ξεκίνησε και έχω ζητήσει από τον ανάδοχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Η δημοτική αρχή έχει θέσει ως στόχο μια πόλη, έναν δήμο που αξίζει να ζεις. Με σταθερά βήματα, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία άλλα και ο Ιανός, σταδιακά υλοποιούμε τον στόχο μας» καταλήγει ο Δήμαρχος.

Ιστορικά στοιχεία για το «Παλέρμο»

Βρίσκεται στο νότιο άκρο της πόλης, πέρα από τη σιδηροδρομική γραμμή. Η ανεκμετάλλευτη δημοτική έκταση, επιφάνειας 50 περίπου στρεμμάτων, άρχισε να χρησιμοποιείται από το 1957 ως γήπεδο προπόνησης και ποδοσφαιρικών συναντήσεων, αφού διαμορφώθηκε πρόχειρα από τα μέλη της νεοσύστατης συνοικιακής ερασιτεχνικής ομάδας «Ρεάλ» (μετέπειτα Α.Ο.Κ.). Το «Παλέρμο» (από την διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας) αποτέλεσε από τότε σημείο αναφοράς για την αθλητική και μαθητική ζωή της πόλης. Η κατασκευή των εργατικών πολυκατοικιών και η δημιουργία της συνοικίας «Καροπλεσίτικα» νοτιότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ενσωμάτωση του «Παλέρμου» στον οικιστικό ιστό της πόλης. Το πάρκο, περιλαμβάνει από το 2000 τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, πέντε γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, τέσσερα γήπεδα τένις καθώς και περιμετρικό διάδρομο για πεζοπορία και τρέξιμο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η ενημέρωση περνά από μπροστά σου
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα συμμετοχής στο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία