Ειδήσεις

Υλοποίηση ενημερωτικής δράσης στο Παράρτημα Ρομά Σοφάδων με τη συμμετοχή του Κ.Υ. Σοφάδων


Στα πλαίσια της συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Σοφάδων με το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/6/2023 στο χώρο δραστηριοτήτων του Παραρτήματος Ρομά ενημερωτική δράση με τίτλο «Εξαρτήσεις». Τη δράση διοργάνωσαν η Βασιλική Τσιγαρίδα Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, η Όλγα Γκουζιώτη Κοινωνιολόγος, ο Κων/νος Καλλιώρας διαμεσολαβητής του Παραρτήματος Ρομά Σοφάδων και πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Κέντρου Υγείας αποτελούμενη από τον Γιατρό Γεώργιος Καρρά, την Αγροτική Γιατρό Άννα Δράκου, και τη Νοσηλεύτρια Βασιλική Τσιγαρίδα.
Η ενημερωτική δράση έγινε με τη συνεργασία των ανωτέρων φορέων και απευθυνόταν σε Ρομά που διαβιούν στα όρια του Δήμου Σοφάδων στο πλαίσιο στήριξης και προώθησης της υγείας των ευπαθών ομάδων και συγκεκριμένα των Ρομά. Έγινε αναφορά στον καθορισμό της έννοιας των εξαρτήσεων, στα είδη των εξαρτήσεων (ουσίες, αλκοόλ και εξαρτήσεις συμπεριφοράς) και τέλος έγινε αναφορά στην αναγνώριση, πρόληψη, υποστήριξη και απεξάρτηση των εξαρτημένων ατόμων. Στο τέλος της παρουσίασης υπήρξε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους Ρομά και απαντήθηκαν ερωτήματα τους με την υποστήριξη του προσωπικού του Παραρτήματος Ρομά. Η δράση εντάσσεται σε έναν πλαίσιο δράσεων υγείας σε πληθυσμούς Ρομά στη Θεσσαλία που υλοποιούνται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.
Το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων υλοποιείται ως μέρος της Πράξης “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σοφάδων” (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Χατζημήτρου
Επόμενο άρθρο Ασθένειες που πλήττουν τις ελιές και πώς να τις προστατεύσετε