Ειδήσεις

Υπό κατάληψη το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας


Τα μέλη του 15μελούς του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου έχουμε προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος από τις 14/01/2022 πιεζόμενοι από τα υπάρχοντα προβλήματα (σε συνδυασμό με την διασπορά του ιού covid-19), που καθιστούν δύσκολη την καθημερινή λειτουργία του σχολείου μας, με βασικά αιτήματα τα εξής:

Τράπεζα θεμάτων

Πρόκειται για ένα από τα φλέγοντα θέματα της φετινής χρονιάς ,το οποίο προβληματίζει ανεξαιρέτως κάθε μαθητή Α και Β λυκείου . Γι΄αυτό λοιπόν ζητάμε την άμεση κατάργηση του, ειδικά όταν υπάρχουν αντίστοιχα στατιστικά που έδειξαν πως όταν τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ το ποσοστό των μετεξεταστέων από 4,2% εκτινάχθηκε στο 23,3%.

Έλλειψης καθημερινής σίτισης

Πρόκειται για ένα σχολείο όπου το ωρολόγιο πρόγραμμα αποτελείται από 8 ή 9 ώρες . Οι μαθητές λοιπόν ,είχαν βασιστεί στην σίτιση (η οποία παρεχόταν ) σαν ένα μέσο τόσο οικονομικής όσο και πρακτικής διευκόλυνσης. Όταν αυτό το μέσο απουσιάζει, δημιουργούνται προβλήματα στους ίδιους τους μαθητές καθώς και στις οικογένειες τους.

Μηδαμινά ,αν όχι ανύπαρκτα μέτρα προστασίας κατά του ιού

Αν θέλουμε λοιπόν να μιλάμε για μια χώρα με σωστή αντιμετώπιση των μαθητών και του ίδιου του εκπαιδευτικού της συστήματος ,σε ό,τι αφορά την πανδημία και τα μέτρα προστασίας, τότε σίγουρα δεν μπορούμε να αναφερθούμε στη δική μας! Γι΄αυτό λοιπόν είναι αναγκαία η λήψη μέτρων και η ικανοποίηση των αιτημάτων μας . Ζητάμε δωρεαν rapid test εβδομαδιαία για μαθητές και καθηγητές, μείωση του μέσου όρου μαθητών ανά τάξη και τέλος, αναθεώρηση του 50%+1 ,όταν πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολική αίθουσα.

Ένα όχι και τόσο μουσικό σχολείο

Αν για κάποιο λόγο τα μουσικά σχολεία διακρίνονται σε σχέση με τα υπόλοιπα κοινά σχολεία είναι η πληθώρα μουσικών γνώσεων που παρέχεται στους μαθητές. Ωστόσο το γεγονός αυτό είναι τελείως ανούσιο όταν δεν υπάρχει κανένα έγγραφο να πιστοποιήσει τα 6 χρόνια μάθησης σε θεωρία και πράξη. Με την αναφορά της μουσικής πράξης κρίνεται απαραίτητο να σημειωθέι οτι ακόμα και αν το σχολείο ”παρέχει” μουσικά όργανα στους μαθητές δεν ήταν και είναι αρκετά για καθε εναν,κάτι το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο. Αυτά λοιπόν τα αιτήματα βρίσκονται σε κάθε λίστα κάθε μουσικό σχολείου τα τελευταία χρόνια, κι΄ όμως όχι ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί αλλα δεν έχουν γίνει αντιληπτά απο τους αρμόδιους φορεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού