Ειδήσεις

Υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων το Συνέδριο για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη


Μια σειρά από σημαντικές επαφές σχετικά με την οργάνωση του Συνεδρίου με θέμα «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του», που θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου στο Μουζάκι, είχαν στην Αθήνα ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μανώλης Στεργιόπουλος.

Οι δυο άντρες επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί το Συνέδριο, κ. Κων/νο Τασούλα προκειμένου να του παραδώσουν την επίσημη πρόσκληση συμμετοχής του στην έναρξη της διοργάνωσης αλλά και για να τον ενημερώσουν για την πορεία προετοιμασιών που βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία.

Ο κ. Τασούλας τους υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Συνέδριο και δήλωσε πως θα παρευρεθεί και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

Η Βουλή των Ελλήνων, μετά από αίτημα του δημάρχου Μουζακίου και του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, θα αναλάβει να εκδώσει τα Πρακτικά του Συνεδρίου, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή μας και για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ο οποίος γεννήθηκε στη Σπηλιά στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας.

Ακολούθως, οι κ. Στάθης και Στεργιόπουλος επισκέφθηκαν τον Καρδιτσιώτη Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα ο οποίος υπήρξε αρωγός σε όλες τις επαφές που έγιναν με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε πως θα είναι κοντά τους σε ό,τι χρειαστεί να γίνει έτσι ώστε το Συνέδριο να αποτελέσει το σημαντικότερο γεγονός σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως ακριβώς αρμόζει στον σημαντικότερο ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Επόμενος σταθμός ήταν η συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, αρμόδιο σε θέματα σύγχρονου πολιτισμού, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Αντώνη Αντωνίου για τις τόσες πολλές εισηγήσεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 40 καλύπτοντας κάθε πλευρά αναφοράς του ήρωα, και γενικότερα το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Τέλος, ακολούθησε συνάντηση με τον Καρδιτσιώτη Γενικό Διευθυντή της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Αθανάσιο Κανταρτζή ο οποίος χάρηκε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και θα συμμετάσχει στην οργάνωσή του.

Το Συνέδριο διοργανώνουν ο Δήμος Μουζακίου και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Mouzaki Palace» στο Μουζάκι.

Προηγούμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Τ.Κ. Αμπελικού
Επόμενο άρθρο Γιώργος Κωτσός: 19 Μαΐου Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου