Ειδήσεις

Υποδοχή εταίρων προγράμματος Εράσμους στην Καρδίτσα από το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποδοχή εταίρων στην Καρδίτσα από το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι κινητικότητες του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο: «Generative Application to Manage Education (G.A.M.E.)», στο οποίο το σχολείο συμμετέχει. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε την περίοδο 11-13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν καθηγητές από Λετονία, Κροατία, Πορτογαλία, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας αξιολογήθηκε ο βαθμός επίτευξης των στόχων του προγράμματος και συζητήθηκαν οι δυνατότητες διάχυσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του. Πέρα από τις εκπαιδευτικές δράσεις, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης (Δημοτική Αγορά, Άγιος Κωνσταντίνος, Παυσίλυπο) και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Πόλης της Καρδίτσας. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές συνταγές και να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Στο πλαίσιο της κινητικότητας πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπαιδευτικές εκδρομές στη Λίμνη Πλαστήρα-Φράγμα, στα Μετέωρα (Μονή Μεγάλου Μετεώρου) και στα Τρίκαλα, καθώς και στον Βόλο-Μακρινίτσα-Άφησσο, όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θεόφιλου- εκδρομές με τις οποίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιστορικό υπόβαθρο και τις αρχιτεκτονικές και φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και των γειτονικών νομών.

Πέρα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, οι συμμετέχοντες επισφράγισαν τις σχέσεις φιλίας με τους Έλληνες συναδέλφους τους, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, ανέπτυξαν τεχνικές συνεργασίας, βιώνοντας έμπρακτα την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη και επιστρέφοντας στις πατρίδες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου συγχαίρουν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεκπεραίωση της κινητικότητας που διεξήχθη στην πόλη μας και στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και εύχονται τέτοιες δράσεις να ποικίλλουν πάντα τη ζωή του σχολείου, δίνοντας νέα διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήριο Μήνυμα Γιώργου Κωτσού στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη