Ειδήσεις

Υποδοχή Παναγίας Γλυκοφιλούσης στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτο εσπέρας της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2023, υποδέχθηκε την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσης στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης, η οποία βρίσκεται αυτόν τον καιρό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τ.Κ. Λοξάδος.

Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού και της αγίας μάρτυρος Ιουστίνης.

Η ιερά Εικών θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς αγιασμό και ηθικό στηριγμό των πιστών από την 1 έως και την 2 Οκτωβρίου ε.έ.

Η ιερά Εικόνα ήταν δωρεά του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου το 1280 στο μοναστήρι Λυκουσάδος, το οποίο κτίστηκε από του Κομνηνούς και ευρισκόταν στη σημερινή Λοξάδα. Σύμφωνα με τον μακαριστό μητροπολίτη Ιεζεκιήλ, που έκανε έρευνα για το εν λόγω μοναστήρι, η εικόνα της Παναγίας αποτελεί έργο του Ευαγγελιστού Λουκά.

Την ημέρα, που ο τοπικός μας Άγιος Σεραφείμ μαρτύρησε, το μοναστήρι κάηκε ολοσχερώς και έκτοτε η Παναγία φυλάσσεται στο Μεγάλο Μετέωρο Καλαμπάκας. Επιστρέφει δε στη Λοξάδα από 13 Αυγούστου έως 27 Οκτωβρίου κάθε χρόνο προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα στήριξης για αγρότες και κτηνοτρόφους από το Δήμο Παλαμά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο Μανώλης Στεργιόπουλος: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς τον πολιτισμό