Ειδήσεις

Υποδοχή προγράμματος Εράσμους στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2, με τίτλο «Healthy mind-mental re silience, streng thand focus» και κωδικό 2021-1-PL01-KA210-SCH-000031418ομάδα 16 μαθητών και 5εκπαιδευτικών, ταξίδεψαν πρόσφατα από την Πολωνία και την Τσεχία, στην Καρδίτσα.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τους παράγοντες που ενισχύουν την ψυχική υγεία και ανθεκτικότητα, ενώ απώτερος στόχος ήταν, μέσα από την εμπειρία της συνύπαρξης με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, να ανταλλάξουν απόψεις, να καταρρίψουν στερεότυπα που είχαν για τους διαφόρους λαούς, να αναπτύξουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα και σεβασμό προς τις άλλες ομάδες, με τις οποίες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν φιλίες.

Τις ξένες αποστολές υποδέχθηκε στην Αθήνα ο συντονιστής του προγράμματος κ. Κων. Ντούρας, που συνόδευσε τους επισκέπτες στον Αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Ακρόπολης, σε προγραμματισμένες επισκέψεις.

Τη2η μέρα, πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής στο σχολείο. Τις ξένες αποστολές υποδέχθηκε ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Αν. Τσίρας που καλωσόρισε τους επισκέπτες. Μετά από ξενάγηση στο σχολείοοι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια και δραστηριότητες του προγράμματος.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Μετέωρα. Η εμπειρία ήταν μοναδική για τους επισκέπτες που εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική, τις αγιογραφίες και την ιστορία των Μετεώρων. Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων, όπου οι εκπαιδευτικοί και μαθητές θαύμασαν σε τρισδιάστατη απεικόνιση την ιστορία της περιοχής.

Η 4η ημέρα του προγράμματος περιλάμβανε επίσκεψη στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Μετά από επίσκεψη στο φράγμα της λίμνης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον βοτανικό κήπο όπου ενημερώθηκαν για τα αρωματικά και θεραπευτικά φυτά και βότανα. Ακολούθησε ομιλία-διάλεξη και πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια από ειδικό επιστήμονα σε θέματα εξαρτήσεων από ναρκωτικά, Internet, αλκοόλ, διατροφικές διαταραχές κλπ.

Σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και ιδιαίτερα την 5η ημέρα συνεργάστηκαν οι συντονιστές για την προετοιμασία ολοκλήρωσης του προγράμματος. Συζητήθηκαν οι δραστηριότητες, συμπληρώθηκαν και παραδόθηκαν τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά της κινητικότητας, και έγινε αξιολόγηση των δραστηριοτήτων και της επίτευξης των στόχων της.

Μία ακόμη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ολοκληρώθηκε με επιτυχία, δίνοντας αφενός την ευκαιρία στους μαθητές να «ανοίξουν» τους ορίζοντές τους και αφετέρου επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η εκπαίδευση μπορεί να φέρει πιο κοντά και με τον πιο ουσιαστικό τρόπο ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και χώρες.

Προηγούμενο άρθρο Αριστοτέλης Σπάνιας: Στις εκλογές, ψηφίζουμε για κυβέρνηση για να υπάρχει οικονομική σταθερότητα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας