Ειδήσεις

Υπογραφή σύμβασης για έργα αισθητικών αναπλάσεων στο Δ. Λ. Πλαστήρα


Υπογράφηκε η σύμβαση για δύο έργα αισθητικών αναπλάσεων στις κοινότητες Μορφοβούνι και Νεοχώρι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Τη σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος με τον κ. Γιώργο Παπαγιάννης, εκπρόσωπο της ομώνυμης τεχνικής εταιρίας, η οποία αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου έπειτα από διαγωνισμό. Πρόκειται για έργαπροϋπολογισμού 200.000 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Leader+ και είχαν συνταχθεί το 2016, και την μελέτη εκπόνησε η κ. Θ. Κανδύλα.

Για το έργο του Μορφοβουνίου έγινε πριν λίγους μήνες επικαιροποίηση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας, με στόχο την λειτουργική της αναβάθμιση. Για το σκοπό αυτό έγινε προσθήκη νέων στοιχείων (δεν υπήρχαν στην αρχική μελέτη) όπως, τοποθέτηση συντριβανιού με τη μορφή καταρράκτη, φύτευση ιστορικών δέντρων, ανέγερση μνημείου πεσόντων Βουνεσιωτών στους Εθνικούς αγώνες, βρύση Μεσοχώρι, κ.α.

Στο Νεοχώρι στη θέση Παληό Σχολείο προβλέπεται να γίνουν πλακοστρώσεις διαδρόμων, δημιουργία θέσεων θέασης με παγκάκια, χώροι πρασίνου κ.α.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, η αύξηση της ελκυστικότητας των χωριών, η δημιουργία σημείων αναφοράς για τουριστική αξιοποίηση, κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Διαγωνισμός καλύτερα στολισμένης βιτρίνας ή καταστήματος
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στο αθλητικό πάρκο του Παλέρμου