Ειδήσεις
Tags |

ΥΠΟΙΚ: Παγώνουν οι οφειλές στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές


Παρατείνονται έως και 6 μήνες οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών στην Εφορία για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, με απόφαση το υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

Με την απόφαση αναθεωρούνται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και η κατά περίπτωση αναστολή των εισπράξεων από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Το νέο, ευνοϊκό καθεστώς για τους φορολογούμενους που υπέστησαν ζημιές από τις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνει αναλυτικά – για την Καρδίτσα – τα εξής:

Δημοτικές Ενότητες Καλλιφωνίου, Κάμπου, Καρδίτσας και Μητρόπολης του Δήμου Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δήμος Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δημοτική Ενότητα Ιτάμου του Δήμου Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δήμος Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δήμος Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δήμος Αργιθέας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

α. Παρατείνονται μέχρι και 29.12.2023 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π./ΚΕ.Β.ΕΙΣ. οφειλών, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 04.09.2023 μέχρι και 29.12.2023, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις περιοχές της παρούσας παραγράφου που δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες της παρ. 1β και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 της παρούσας απόφασης.

β. Παρατείνονται μέχρι και την 29.03.2024 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π./ΚΕ.Β.ΕΙΣ. οφειλών, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 04.09.2023 μέχρι και 29.03.2024, των φυσικών προσώπων για τα οποία πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα παροχής στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωσης οικοσκευής και των επιχειρήσεων που πιστοποιούνται ως πληγείσες με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας, σύμφωνα με τους πίνακες του υπ’ αρ. 132/23.11.2023 εγγράφου του Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής όσον αφορά στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, τα στοιχεία των οποίων (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο/επωνυμία) έχουν ταυτοποιηθεί από την ΑΑΔΕ, με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις περιοχές της παρούσας παραγράφου.

 

Προηγούμενο άρθρο Από 14 έως 23 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι αγρότες της Καρδίτσας βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες