Στο σταθμό πυροσβεστικής Καρδίτσας η Ασημίνα Σκόνδρα


  Το Σταθμό Πυροσβεστικής Καρδίτσας, επισκέφτηκε η Πολιτευτής της Ν.Δ.και Νομ/κη Σύμβουλος κα. Ασημίνα Σκόνδρα.

  Η επίσκεψη, δεν είχε απλώς συμβολικό χαρακτήρα ,αλλά ουσιαστικό μιας και βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού, μια εποχή υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές.

  Οι  μεγάλες δασώδεις εκτάσεις του ορεινού όγκου του Νομού μας, σε συνδυασμό με την αυξημένη, λόγω εποχής, επισκεψημότητα, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

  Παράλληλα και στην πεδινή περιοχή, η ανεξέλεγκτη πολλές φορές, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και η φωτιά που μπαίνει με σκοπό τον καθαρισμών γύρω από τα αρδευτικά κανάλια, δημιουργούν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας γι’ αυτό χρειάζονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πλήρης ετοιμότητα.

  Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καρδίτσας κ. Πούλιος, ενημέρωσε αναλυτικά, την κα. Σκόνδρα, για την υπάρχουσα κατάσταση και το σχέδιο ετοιμότητας που υπάρχει, όπως επίσης και για τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή, ευτυχώς μικρής έντασης. Περιέγραψε επίσης τις περιπολίες που ακολουθούν αυτή την εποχή τα πυροσβεστικά κλιμάκια.

  Συζητήθηκαν όμως και θέματα, τα οποία απασχολούν την Υπηρεσία και τους εργαζομένους,  που άμεσα θα πρέπει να διευθετηθούν, για την απρόσκοπτη και καλύτερη λειτουργία της.

‘Όπως : – η αλλαγή λειτουργίας του κανονισμού υπηρεσίας ο οποίος ισχύει     από το 1945, τότε που η πόλη της Καρδίτσας είχε πληθυσμό 10,000, ενώ σήμερα έχει περίπου 60,000 κατοίκους.

  • – αναβάθμιση του Σταθμού, ανάλογα με τη δύναμή του και από Γ’ τάξη που βρίσκεται να ανεβεί στη Β’.
  • – ενίσχυση του προσωπικού με 12 επιπλέον άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, πέραν των 41 μονίμων και 8 εποχικών που υπηρετούν σήμερα.
  • – συντήρηση του κτιρίου, για την καλύτερη λειτουργικότητα.
  • – επίλυση του ζητήματος, που απασχολεί τους εποχικούς, έτσι ώστε να εναχθούν στο μόνιμο προσωπικό και να πάψει η ομηρία τους.

 Η κ. Σκόνδρα, συνεχάρει το προσωπικό για το έργο που επιτελεί και για την καθημερινή προσφορά του στην τοπική κοινωνία, μιας και η Πυροσβεστική είναι εκείνη ,που δέχεται κλήσεις όχι μόνο για πυρόσβεση, αλλά  για κάθε συμβάν και όλων των τύπων  βοήθειας .

Επισήμανε, ότι οι πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα ασφαλείς και αναγνωρίζουν στο ακέραιο το έργο τους, όπως και το επικίνδυνο της εργασίας τους , γι’ αυτό και έχουν κατατάξει το σώμα πολύ ψηλά στη συνείδηση τους.

Αφού τους προέτρεψε να δείχνουν προσοχή, για την σωματική τους ακεραιότητα, τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους και θα προσπαθήσει, να συμβάλει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων τόσο για την δική τους ικανοποίηση, όσο και για να απολαμβάνουν οι πολίτες τις καλύτερες των υπηρεσιών.  

Προηγούμενο άρθρο Ζεμάτισμα με αντεργατικά μέτρα !
Επόμενο άρθρο Σε αναμονή το έργο της νέας κερκίδας ο Δήμος Καρδίτσας