Σε αναμονή το έργο της νέας κερκίδας ο Δήμος Καρδίτσας


  Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου δήλωσε τα εξής:

«Ως Δημοτική Αρχή, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση και υλοποίηση αθλητικών έργων, εκτιμώντας ότι για την ανάπτυξη του αθλητισμού απαιτούνται σοβαρές υποδομές που η περιοχή μας στερείται. Στον τομέα αυτό με επίκεντρο το Δημοτικό Στάδιο ολοκληρώσαμε ή υλοποιούμε σημαντικά έργα, όπως:

–         Τη βελτίωση του χλοοτάπητα

–         Τον ηλεκτροφωτισμό

–         Την κατασκευή των αποδυτηρίων στη Δυτική κερκίδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο φορείς που κατ’ εξοχήν χρηματοδοτούν την εκτέλεση αθλητικών έργων στη χώρα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Ο.Π.Α.Π. δεν συνεισέφεραν σ΄ αυτά τα έργα ούτε ευρώ και τα αναγκαία κονδύλια εξασφαλίσθηκαν από το Δήμο από άλλους πόρους. Ο Δήμος Καρδίτσας δεν έχει όμως τη δυνατότητα να αναλάβει το κόστος και για το έργο της Ανατολικής Κερκίδας που είναι ένα έργο πολυδάπανο – ιδιαίτερα αν η κατασκευή γίνει από μπετόν- και δύσκολο τεχνικά, καθώς περιλαμβάνει την κατεδάφιση ενός τεράστιου όγκου μπετόν και σιδήρου.

Απομένει επομένως να πάρουμε και τη χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου.

Όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος δεν παρέμεινε αδρανής, αλλά προχώρησε και ολοκλήρωσε όλη την αναγκαία προεργασία για το έργο των κερκίδων και  συγκεκριμένα:

1.       Νομιμοποιήσαμε όλες τις εγκαταστάσεις, οι οποίες παρέμεναν παράνομες από την κατασκευή τους που ήταν προαπαιτούμενο.

2.       Συντάχθηκαν οι γεωλογικές μελέτες από ιδιώτες, στους οποίους ανέθεσε ο Δήμος και όλες οι περιβαλλοντικές μελέτες από τις υπηρεσίες του Δήμου.

3.       Όπως μας ζητήθηκε από τον ΟΠΑΠ πήραμε μελέτη για μπετονένια κερκίδα από τη Γ.Γ.Α. για να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες.

Όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου αυτού, αν δεν έλθουν τα χρήματα και δεν εγγραφούν στον προϋπολογισμό του Δήμου, κάτι που αντιλαμβάνονται όσοι γνωρίζουν, έστω και ελάχιστα από τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων.

 Θέλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να διαψεύσουμε αυτά που γράφονται ή διαδίδονται από διάφορα κέντρα σχετικά με τη χρηματοδότηση της καθαίρεσης και της κατασκευής νέας κερκίδας, ότι δηλαδή υπάρχουν -και μάλιστα από τον Σεπτέμβριο- τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ.

Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη, όσο σκληρή ή ακόμα και μονομερής κι αν είναι. Αυτό όμως αποτελεί μια χονδροειδή ανακρίβεια και παραπληροφόρηση, είναι πραγματική εκστρατεία λάσπης που στοχεύοντας το Δήμο, στρέφεται κατά της Καρδίτσας και του Αθλητισμού, κάτι που αποτελεί έγκλημα.

Είναι επίσης μεγάλο λάθος να συγκρίνεται το έργο της Ανατολικής Κερκίδας με άλλα αθλητικά έργα στη χώρα. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αποτελεί αφ’ ενός η έλλειψη χρημάτων και αφ’ ετέρου η κατεδάφιση της υπάρχουσας κερκίδας, εντός κατοικημένης περιοχής, με όγκους σιδήρου και τσιμέντου που θα πρέπει να μεταφερθούν και μάλιστα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ έχει ανακοινώσει – «δια της διπλωματικής οδού» και όχι ευθέως στο Δήμο Καρδίτσας – τη διάθεση 500.000 ευρώ που όμως δεν επαρκούν όχι μόνο για την κατασκευή κερκίδας από μπετόν, για την οποία συζητούσαμε ως τώρα με τη Διοίκηση του Οργανισμού και εξασφαλίσαμε μελέτη, αλλά ούτε καν για την κατεδάφιση της υπάρχουσας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μετά τον ηλεκτροφωτισμό, τη βελτίωση του χλοοτάπητα και την κατασκευή των αποδυτηρίων που πραγματοποιείται, θα ακολουθήσει η καθαίρεση και η κατασκευή καινούργιας κερκίδας, με την οποία ο Δήμος, σε μια πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία,  ολοκληρώνει σταδιακά μια σειρά σημαντικών έργων που αναβαθμίζουν το Δημοτικό Στάδιο και δίνουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας.»

Προηγούμενο άρθρο Στο σταθμό πυροσβεστικής Καρδίτσας η Ασημίνα Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Ο εορτασμός του Ι. Μ. Παναγίας Κατουσιώτισσας στο Δ. Αργιθέας