Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο οι γιατροί της Καρδίτσας


«Απεργία για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών της Υγείας και της Παιδείας από τον «οδοστρωτήρα» του Μνημονίου», αποφάσισε για αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στην οποία συμμετέχουν και οι γιατροί του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Καρδίτσας.  

Ο Πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. του Νομού κ. Κώστας Αθανασίου, σε δηλώσεις του σχετικά με την αυριανή απεργία, τόνισε τα εξής: «Στο χώρο της Υγείας, μετά τις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης (νόμοι 3868/2010 και 3918/2011) που ιδιωτικοποιούν ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ (ολοήμερη  λειτουργία, ιδιωτικός φορέας διεκπεραίωσης των προμηθειών κλπ) και κυρίως μετά την οριστική υπαγωγή των υπηρεσιών Υγείας στο ασφυκτικό πλαίσιο των περικοπών του Μνημονίου, το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης διαγράφεται ζοφερό. Το  πάγωμα των προσλήψεων γιατρών-νοσηλευτών, η δραστική μείωση των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και οι συνακόλουθες ελλείψεις υλικών ζωτικής σημασίας, η αδυναμία πληρωμής των πρόσθετων εφημεριών που πραγματοποιούνται και συνεπώς της πλήρους εφημεριακής κάλυψης πολλών κλινικών και  τμημάτων  της  επαρχίας, έχουν οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το ΕΣΥ σε λειτουργική κατάρρευση. Και αυτό ειδικά στην σημερινή περίοδο της κρίσης θα επιδεινώσει δραματικά τους υγειονομικούς δείκτες στη χώρα και θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην κοινωνική συνοχή.

Γι’ αυτό και η ΟΕΝΓΕ  προχωρεί σε  24ωρη πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία και τα ΚΥ όλης της χώρας την Τετάρτη 30 Μαρτίου με κεντρικά αιτήματα :

  • ¨ Τήρηση των ρυθμίσεων της κλαδικής μας συμφωνίας και του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ για το ιατρικό μισθολόγιο- Αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους
  • ¨ Όχι στις περικοπές και στις συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ
  • ¨ Δωρεάν δημόσια καθολική περίθαλψη ποιότητας ως κοινωνικό δικαίωμα
  • ¨ Ανατροπή Μνημονίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της «ανθυγιεινής» κυβερνητικής πολιτικής»

 

Προηγούμενο άρθρο Αναστέλλονται οι δημοπρατήσεις για τα προγράμματα «ΠΙΝΔΟΣ» και ΕΑΠΝΑ
Επόμενο άρθρο Οι συμβασιούχοι του δημοτικού ωδείου Παλαμά