Οι Νέοι Αγρότες Καρδίτσας συζητούν για τις περιόδους κρίσης


Σε συνάντηση-συζήτηση προσκαλεί η Ένωση Νέων Αγροτών Καρδίτσας την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008, στις 10.30, στο ΕΘΙΑΓΕ (μετά το Νοσοκομείο, δεξιά) τους συμπολίτες της Καρδίτσας και κυρίως τους νέους αγρότες, με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα σε περιόδους κρίσης».

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στα πλαίσια της προετοιμασίας του Συνεδρίου με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 6 Φεβ 2008, Θεσσαλονίκη» συμμετείχε σε συναντήσεις-συζητήσεις στην Αθήνα (16/9/08, ΥΠΕΞ-ΥΑΑ&Τ), Λυγουριό (19/9/08, Αργολίδα), Έδεσσα (28/9/08, Πέλλα), Μέγαρα (6/10/08, Αττικής), Α.Επίδαυρος (14/10/08, Αργολίδα), Λάρισα (4/11/08, TV ASTRA), Μολάοι (14/11/08, Λακωνία), Βασιλικά (15/11/08, Θεσσαλονίκη), Εμπόριο (19/11/08, Κοζάνη), Πάτρα (22/11/08, Αχαΐα) και Μαραθώνα (22/11/08, Αττική).

Την Παρασκευή, 28 Νοε 2008, στο Hyatt Θεσσαλονίκης οι αντιπρόσωποι των ΕΝΑ στη ΠΕΝΑ και οι Πρόεδροι όλων των Ενώσεων Νέων Αγροτών ανταλλάσουν τις πληροφορίες τους και συζητούν τις εκτιμήσεις τους για την αγροτική επιχειρηματικότητα σε περιόδους κρίσης.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Καρδίτσας περιέλαβε στο καταστατικό της ότι τα μέλη της μπορούν να είναι ταυτόχρονα μέλη και άλλης Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, ώστε να μην δημιουργούνται αντιπαλότητες, αλλά απλά να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα συμφέροντα των Νέων Αγροτών.

Για την επίτευξη των στόχων της η Ε.Ν.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ μπορεί να:

α) Μελετά τα οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά προβλήματα που απασχολούν τους νέους αγρότες, διατυπώνει προτάσεις και προωθεί πρόσφορες λύσεις.

β) Προωθεί προτάσεις, μέτρα και θεσμούς που συμβάλλουν στην ανύψωση του οικονομικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των νέων αγροτών.

γ) Συνεργάζεται με φορείς του Δημοσίου και Τοπ. Αυτοδιοίκησης, τις Συνεταιριστικές και τις άλλες Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, καθώς και με κοινωνικές ομάδες, για την διαμόρφωση προτάσεων επίλυσης των προβλημάτων των νέων αγροτών και την λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων που τους αφορούν.

δ) Συνεργάζεται με αντίστοιχες οργανώσεις νέων αγροτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ε) Διοργανώνει σεμινάρια, διαλέξεις και συγκεντρώσεις, που αποσκοπούν στην ενημέρωση των αγροτών, της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, σχετικά με αγροτικά, περιβαλλοντολογικά, πολιτιστικά & κοινωνικά θέματα.

η) Ιδρύει ή συμμετέχει σε επιτροπές, ινστιτούτα, ερευνητικά προγράμματα και γενικά σε φορείς που έχουν σκοπό την μελέτη και προώθηση αγροτικών, περιβαλλοντολογικών, πολιτιστικών και κοινωνικών θεμάτων.

Μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Καρδίτσας μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που αποδεδειγμένα ασκούν κατά κύριο λόγο αγροτικά επαγγέλματα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

Πληροφορίες: Δημήτρης Βάσκος-6945850077, Δημήτρης Γρίβας-6972949454

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Προηγούμενο άρθρο Στο επίκεντρο τα προβλήματα του αγροτικού τομέα
Επόμενο άρθρο Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι γιατροί για τις οφειλές του ΟΠΑΔ