Ειδήσεις

Προχωρά το έργο της λιθόστρωσης του κεντρικού δρόμου Φαναρίου


Προχωρά το έργο της λιθόστρωσης του κεντρικού δρόμου το Φαναρίου, καθώς μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί το 50% του έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  LEADER και έχει προϋπολογισμό 285.000 ΕΥΡΩ.

Το υπόλοιπο 50% του δρόμου «ξηλώθηκε» προκειμένου να δοθούν τα σωστά υψόμετρα και ήδη έχει τσιμεντοστρωθεί ώστε στη συνέχεια να επενδυθεί με την ανάλογη πέτρα. Με την παρέμβαση αυτή ταπεινώθηκε η ερυθρά του δρόμου ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εισροής βρόχινων υδάτων σε παρακείμενες ιδιοκτησίες

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός για πολλοστή φορά επισκέφθηκε επί τόπου τις εργασίες και σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου έχουν λυθεί μέχρι τώρα όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν από την υλοποίηση του έργου, καθώς αυτό εξελίσσεται στο κέντρο του χωριού και υπήρξαν ζητήματα που αφορούν τα παρόδια κτίσματα.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά και την σωστή συνεργασία με τον ανάδοχο επιλύθηκαν τα ζητήματα που ανέκυπταν, ενώ σημαντική ήταν και  παρέμβαση των Αντιδημάρχων και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου όπου μετά από συζήτηση με τους κατοίκους αναζητούσαν και βρέθηκε η βέλτιστη λύση.

Εδώ να θυμίσουμε ότι με το παρόν έργο γίνεται λιθόστρωση του κεντρικού δρόμου του οικισμού Φαναρίου με ορθογωνισμένους λίθους,, επί υποστρώματος από τσιμεντοκονίαμα των 600 kg τσιμέντου, ελάχιστου πάχους 2 εκ., με αρμούς αρμολογούμενους μέσου πλάτους 2 εκ.

Ειδικότερα με την παρούσα μελέτη προβλέπονται και γίνονται οι εξής εργασίες στην κεντρική οδό του οικισμού μήκους 470 μέτρων:

  • φρεζάρισμα της υφιστάμενης ασφαλτικής επίστρωσης ελάχιστου πάχους 8 εκ. και αποκάλυψη της οδοστρωσίας με σκυρόδεμα που υπάρχει που θα αποτελέσει την βάση της λιθεπίστρωσης
  • καθαίρεση των δύο πλακοστρωμένων τμημάτων της οδού
  • κατασκευή υπόβασης με τσιμεντοκονία στο ενδιάμεσο τμήμα της οδού, μήκους περίπου 83 μέτρων, το οποίο είναι σχεδόν οριζόντιο, για να δοθούν οι απαραίτητες κλίσεις και να συγκεντρωθούν τα βρόχινα ύδατα στον άξονα της οδού για να παροχετευθούν από τα εγκάρσια ρείθρα απορροής όμβριων
  • λιθόστρωση με ορθογωνισμένους λίθους, επί υποστρώματος από τσιμεντοκονίαμα των 600 kg τσιμέντου, ελάχιστου πάχους 2 εκ., με αρμούς αρμολογούμενους μέσου πλάτους 2 εκ.
  • κατασκευή δύο ρείθρων απορροής όμβριων υδάτων και
  • αντικατάσταση 150 μέτρων παροχών ύδρευσης.

«Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας και του αναδόχου, ώστε να λυθούν όλα  προβλήματα που ανακύπτουν από την εκτέλεση του έργου καθώς αυτό εξελίσσεται στο κέντρο του χωριού με συνέπεια να δημιουργούνται θέματα με τη συγκοινωνία και την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους του Φαναρίου για την υπομονή και την κατανόηση που επιδεικνύουν, καθώς με την εκτέλεση του έργου δημιουργούνται πολλά προβλήματα επικοινωνίας στον κεντρικό δρόμο. Ήδη βρισκόμαστε στην τελική φάση  εκτέλεσης  και είμαι  βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα  αποζημιώσει  όλους και θα δικαιώσει την επιλογή μας» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή της ΗΛΑΚΑΤΗΣ της Καρδίτσας στη 16η Οικολογική Γιορτή
Επόμενο άρθρο Κ. Τσιάρας : Μη γνώτω η δεξιά τι ποιεί η αριστερά;