«Γι’ Αυτό να απαλλαγούν από το χαράτσι της ΔΕΗ»


 Ακραίο, σκληρό, άδικο και απαράδεκτο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το «χαράτσι»  στα ακίνητα, το οποίο επιχειρείται να εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ.

Τελευταία δε μάλλον αποδεικνύεται και παράνομο, όπως δηλώνει τόσο ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε., όσο και οι αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών.

Ασυγκίνητοι όμως παραμένουν στο Υπουργείο Οικονομικών, με τον κ. Βενιζέλο σε μια επίδειξη αλαζονείας, να αγνοεί προκλητικά τις δικαστικές αποφάσεις και παράλληλα να δίνει εντολή, για καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών εναντίον Δημάρχων, που στηρίζουν τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν.

Μετά από τη γενικευμένη αναστάτωση που προκάλεσε το χαράτσι αυτό σαν μέτρο, από τη σωρεία λαθών και τις κινητοποιήσεις πολιτών συνδικαλιστών και αυτοδιοικητικών, το υπουργείο θα εκδώσει, όπως ισχυρίζονται, διορθωτική εγκύκλιο με μειωμένο ειδικό τέλος και πιθανόν απαλλαγές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ποιοι εξαιρούνται, πόσο απαλλάσσονται και τι θα επακολουθήσει κανείς δεν γνωρίζει.

Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες;

Σήμερα εκείνοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ΄αυτή την απαίτηση, είναι σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι είναι βεβαίως οι ανάπηροι, αλλά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μακροχρόνια άνεργοι αλλά και εκείνοι που ο μισθός τους μειώθηκε κατά το ήμισυ.

Οι  πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι μονογονικές οικογένειες κατατάσσονται άραγε στους προνομιούχους;

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με τα συρρικνωμένα εισοδήματα, που διατηρούν σταύλους και αποθήκες χιλιάδων τετραγωνικών  ανήκουν στους πλούσιους;

Τα σπίτια στα χωριά που κατοικούνται από έναν υπερήλικα με 360 ευρώ σύνταξη και μάλιστα για να πάρουν παλιά ρεύμα, δήλωναν  πολύ πάνω από τα πραγματικά τετραγωνικά πρέπει να φορολογηθούν;

Οι έμποροι και μικροβιοτέχνες που πνίγηκαν από τις ακάλυπτες επιταγές, την εμπορική απραξία και όλοι αγοράζουν λουκέτα μπορούν να πληρώσουν;

Δεν βλέπουν οι ιθύνοντες ότι οι ελληνικές οικογένειες σήμερα δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη, παραβλέπουν και την αδικία και το πόνο τους;

Είναι τόσο ανάλγητοι ή τόσο απομακρυσμένοι από τους πολίτες, που αγνοούν την κατάσταση που επικρατεί;

Η προσπάθεια να γεμίσουν τα άδεια ταμεία είναι κατανοητή, ας ξεκινήσουν όμως από εκείνους με τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με τις βίλες, τις πισίνες τα κότερα και την καλή ζωή.

Από εκείνη την τάξη των νεόπλουτων που οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, αφού την δημιούργησαν την αντάμειψαν τόσο πλουσιοπάροχα.

Ας ξεκινήσουν έστω από τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 για να διαπιστώσουν από ποιους πρέπει να εισπράξουν το ειδικό αυτό τέλος.

Δυστυχώς σήμερα όλους τους Έλληνες τους έκαναν μια μεγάλη «ευπαθή ομάδα». 

Το κατάφεραν μέσα σε μόλις 18 μήνες και τώρα αντί για επί πλέον φόρους και χαράτσια, καλό θα ήταν ο νέος Πρωθυπουργός με τους παλιούς υπουργούς, να ξεκινήσουν μια άλλη προσπάθεια, να απλώσουν ένα «δίχτυ προστασίας», τουλάχιστον στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Να τους προστατέψουν και να τους ανακουφίσουν.

Να βάλουν  πρώτα τους ανθρώπους και μετά τους αριθμούς.

Αυτό επιβάλει η κοινωνική δικαιοσύνη, αυτό είναι το χρέος κάθε Κυβερνήτη, αυτή είναι η προτεραιότητα του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας.

Σ΄αυτό θα μας βρει όλους σύμφωνους και συμμάχους λαό και αντιπολίτευση.

.

  

   ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ.

ΜΕΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο «Το δυσλεκτικό - παιδί –έφηβος»
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση – παρουσιάσεις από εκπ/κα ταξίδια καθηγητών